Εξάρθρωση συμμορίας που πωλούσε απομιμήσεις με αγγελίες στο διαδίκτυο (vid)

από AllAboutARIS

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής, συμμορία τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά απάτες μέσω ανάρτησης αγγελιών πώλησης ηλεκτρονικών συσκευών στο διαδίκτυο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ενημέρωση από την Αστυνομία, συνελήφθησαν το μεσημέρι τις Δευτέρας, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης στη Γλυφάδα και στην Αγία Βαρβάρα, τρεις άνδρες (ηλικίας 22, 20 και 19 ετών) και μία 26χρονη γυναίκα. Ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ακόμη ένα μέλος της σπείρας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της συγκρότησης συμμορίας, απάτες και πλαστογραφίες κατά συρροή, ληστρική κλοπή, παράβαση της Νομοθεσίας περί αθέμιτου ανταγωνισμού, περί επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, περί προστασίας των καταναλωτών, περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι ανωτέρω κατηγορούμενοι τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2021 είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική ομάδα, διαπράττοντας απάτες και πλαστογραφίες μέσω ανάρτησης αγγελιών πώλησης ηλεκτρονικών συσκευών στο διαδίκτυο.

Όσον αφορά στον τρόπο δράσης, τα μέλη της συμμορίας αναρτούσαν στη διαδικτυακή πλατφόρμα γνωστού μέσου κοινωνικής δικτύωσης, αγγελίες πώλησης συγκεκριμένων ηλεκτρονικών συσκευών μεγάλης καταναλωτικής απήχησης (κυρίως κινητά τηλέφωνα και παιχνιδομηχανές), σε χαμηλότερες τιμές συγκριτικά με αυτές της αγοράς, προκειμένου να προσελκύσουν  τα υποψήφια θύματα.

 

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X