Η εξέλιξη της πανδημίας στον πλανήτη (vid)

από AllAboutARIS

Οι εμβολιασμοί, τα νέα lockdown και οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Διαφορετική είναι από ήπειρο σε ήπειρο η επιδημιολογική κατάσταση με τον κορονοϊό.

Η Γερμανία παρουσιάζεται ετοιμη για τον εμβολιασμό των εφήβων από 12 έως 15 ετών.Η Καγκελάριος ανέφερε πως το πρόγραμμα θα προχωρήσει και σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα εφόσον ο ΕΜΑ δώσει το «πράσινο φώς». Σε αυτἠν την περίπτωση τα ραντεβού θα είναι διαθέσιμα από τις 7 Ιουνίου.

Στη Μελβούρνη οι πολίτες προετοιμάζονται για το τέταρτο lockdown εν μέσω έξαρσης των κρουσμάτων. Σε επταήμερη καραντίνα τίθεται η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, καθώς έχουν καταγραφεί 26 κρούσματα της ινδικής μετάλλαξης. Οι στενές και μη επαφές τους μέσω ιχνηλάτησης φτάνουν τις 10.000.

Στην Ιαπωνία η ολυμπιακή λαμπαδηδρομία συνεχίζεται ενώ η χώρα ετοιμάζεται να επεκτείνει την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε την στήριξη της στην διοργάνωση, τονίζοντας πως έχει ήδη εγκριθεί η εξαγωγή 100 εκατομμυρίων δόσεων εμβολιών στην Ιαπωνία. Ωστόσο, ο επικεφαλής του ιατρικού συλλόγου της χώρας απηύθυνε έκκληση για την ακύρωση των αγώνων.

Η Σουηδία θα προχωρήσει σε άρση των περιοριστικών μέτρων από την 1η Ιουνίου. Ο αριθμός των νέων μολύνσεων μειώνεται και ο πρωθυπουργός δήλωσε πως η χώρα ξεκινά να ατενίζει την αρχή του τέλους.

Προτεινόμενα Άρθρα