Θρίαμβος Θάνου και τώρα άνοδος με Τσιτσιπά (vid)

από AllAboutARIS

Ο Αριστοτέλης Θάνος έκανε μία τεράστια εμφάνιση καθώς παρά το ότι ήταν αουτσάιντερ στο ματς με τον Αντρές Αντράντε, πήρε τεράστια νίκη με 2-0 σετ (7-6 (4), 6-4) και η Ελλάδα είναι μία νίκη μακριά από την άνοδο στο World Group 1 του Davis Cup στο τένις!

Με αυτή τη νίκη απλοποιούνται σημαντικά τα πράγματα καθώς το πιθανότερο είναι αύριο να μην δούμε τον Στέφανο Τσιτσιπά (12 το μεσημέρι αρχίζει το πρόγραμμα) στο διπλό με τον αδερφό του, Πέτρο, αλλά να παίζει με τον Αντράντε ώστε και να μην επιπονηθεί παραπάνω ο οργανισμός του, αλλά και για να κλειδώσει την πρόκριση, αφού δεν γίνεται να χάσει από τέτοιους αντιπάλους…

Η κορυφαία διοργάνωση Davis Cup έχει το δικό της νερό, φυσικό μεταλλικό νερό Μιτσικέλι που αναβλύζει στα χιονισμένα βουνά της Ηπείρου

Αγχώθηκε στην αρχή, αλλά… λύθηκε και 1-0 ο Θάνος στο tie break
Ο Θάνος ξεκίνησε παίρνοντας ρίσκα στο σερβίς και τελικά από ένα διπλό λάθος και ένα αβίαστο με φόρχαντ, έδωσε την ευκαιρία στον Αντράντε να αρχίσει με break to ματς. Ο τενίστας από το Εκουαδόρ έκανε το 2-0, με τον Θάνο να μειώνει και στη συνέχεια να φτάνει σε δύο break point που δεν τα εκμεταλλεύτηκε.

Με το 3-1 στη πλάτη του άρχισε να κάνει ορισμένα εύκολα λάθη, κυρίως απογοήτευσης, με αποτέλεσμα να βρεθεί σε μειονεκτική θέση στο σερβίς του. Όμως βρήκε ρυθμό στο πρώτο σερβίς και έστω και δύσκολα κράτησε για να μειώσει σε 3-2.

Ο Θάνος είχε κι άλλες ευκαιρίες για break στη συνέχεια, όμως ο Αντράντε με εξαιρετικά πρώτα σερβίς την κατάλληλη στιγμή, κρατούσε τα games που σέρβιρε και έφτασε να σερβίρει έχοντας προβάδισμα 5-4, για να κλείσει το σετ.

Το άγχος μεταφέρθηκε στον Λατίνο τενίστα ο οποίος έδωσε break στον Θάνο με ένα εύκολο λάθος από σμας. Ο Θάνος με την υποστήριξη του κοινού ανέβασε αυτοπεποίθηση με αυτό το break και έκανε το 6-5 με το πρώτο του love game το οποίο ολοκλήρωσε με δύο συνεχόμενους άσους.

Το σετ οδηγήθηκε στο tie break όπου ο Θάνος βρήκε νωρίς το μίνι break (στο 2-0) και πήγε στην αλλαγή πλευράς έχοντας προβάδισμα 4-2.

Στο 5-3 έκανε ένα διπλό λάθος βάζοντας τον αντίπαλό του ξανά στην διεκδίκηση του σετ. Το διόρθωσε με ένα μπάκχαντ και έφτασε σε διπλό σετ πόιντ (6-4), για να κλείσει το σετ από λάθος του Αντράντε.

Το δεύτερο σετ
Ο τενίστας από το Εκουαδόρ αισθανόμενος τη πίεση της αναμέτρησης, δεν μπόρεσε να κρατήσει το σερβίς του στο πρώτο game του δεύτερου σετ και σε αυτό βοήθησε το ότι τα χτυπήματα του Θάνου με το μπάκχαντ, δυσκόλεψαν τις επιστροφές του.

Ο Θάνος σέρβιρε στη συνέχεια και κράτησε εύκολα για το 2-0, με τον Αντράντε να κάνει σωρεία λαθών στο επόμενο game και τον 22χρονο Ελληνα να αποκτά προβάδισμα 3-0 στο δεύτερο σετ!

Με το σκορ στο 4-0 ο Αντράντε μείωσε, όμως έδειχνε πως δεν πίστευε ότι μπορούσε να γυρίσει την κατάσταση με δύο breaks κάτω. O Λατίνος κράτησε τα δύο του service game, o Θάνος πήγε στο 5-2 να σερβίρει για τη νίκη, όμως έκανε μαζεμένα λάθη και έδωσε την ευκαιρία στον Αντράντε να μειώσει σε 5-3 και στη συνέχεια σε 5-4 στο δικό του σερβίς.

Ο Ελληνας τενίστας πήγε για δεύτερη φορά σε service game για να κλείσει το ματς και αυτή τη φορά τα κατάφερε, για να φέρει την εθνική μία νίκη μακριά από την άνοδο.






Πηγή: gazzetta.gr

Προτεινόμενα Άρθρα