Και ο τέταρτος κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως πρώτη φορά ενεπλάκη σε επεισόδιο

από AllAboutARIS

«Είδα τον Άλκη χτυπημένο, ήταν μέσα στα αίματα, λέω πού βρίσκομαι, φοβήθηκα», ανέφερε στην κατάθεσή του ο τέταρτος κατηγορούμενος για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δυο φίλων του τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022 στην περιοχή της Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη.

Ξεκινώντας την απολογία του ο 21χρονος ζήτησε συγγνώμη, ενώ εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια από τα βάθη της ψυχής του, όπως είπε.

«Προέρχομαι από μια οικογένεια που μεγάλωσε σωστά, οι γονείς μου ήρθαν από την Αλβανία πριν από 25 χρόνια. Τελείωσα το σχολείο στη Θεσσαλονίκη. Ήθελα να ειδικευτώ στα αυτοκίνητα, έπαιζα ποδόσφαιρο. Δεν ήμουν χούλιγκαν ήμουν ένας απλός οπαδός», ανέφερε αρχικά ο τέταρτος κατηγορούμενος.

Ο ίδιος κατέθεσε ότι στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ ξεκίνησε να πηγαίνει την περίοδο του κορωνοϊού και πως λόγω της οικονομικής του δυνατότητας δεν μπορούσε να πάει κάπου αλλού.

Αναφερόμενος στο μοιραίο βράδυ ο τέταρτος κατηγορούμενος ανέφερε ότι πάρθηκε η απόφαση από όλους «να κάνουμε δυο τρεις γύρες στη Χαριλάου, μήπως βρούμε οπαδούς του ΑΡΗ για να μαλώσουμε. Ήταν η πρώτη μου φορά. Είχα ακούσει ότι είχαν κυνηγήσει δικούς μας άλλες φορές. Δεν ήξερα τι θα αντιμετωπίσω».

Ο 21χρονος πρόσθεσε ότι είχε ένα πυρσό 15 εκατοστών μαζί του με τον οποίο έπαιζε και τον πήρε μαζί του στο περιστατικό.

Όπως κατέθεσε ο ίδιος κατέβηκαν από το πρώτο αυτοκίνητο στην Πλαστήρα με άλλα δύο άτομα, είδαν από μακριά τον Άλκη και την παρέα του. «Ήταν μαυροντυμένοι, είπαμε να τους κάνουμε μια ερώτηση. Ο ένας τους ρώτησε «τι ομάδα είστε» και αυτοί απάντησαν «Άρης ρε π….». Τόνισε ότι σχεδόν ταυτόχρονα έφτασα στο σημείο και οι τρεις επιβαίνοντες από το Polo που είχε στρίψει στην Θ. Γαζή.

«Ήταν όρθιοι. Μάλλον κατάλαβαν ότι ήμασταν οπαδοί άλλης ομάδας. Ο ένας από μας πέρασε την καγκελόπορτα και τον χτύπησε με τον κράνος ένας από τους φίλους του Άλκη. Είδα τον έναν από μας να χτυπά με το δρεπάνι τον φίλο του Άλκη και ο άλλος από εμάς έβγαλε μαχαίρι και χτύπησε τον άλλο φίλο του Άλκη.  Έναν κυνήγησα εγω», είπε ο 21χρονος συνεχίζοντας την απολογία του.

«Όπως έτρεχα είδα κάποιους να έρχονται απειλητικά προς το μέρος μας γύρισα πίσω να φωνάξω και τους είπα ‘πάμε να φύγουμε», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

«Θέλαμε να επιβληθούμε σαν ομάδα. Εκείνη την στιγμή μου βγήκε να κυνηγήσω τον έναν», ανέφερε.

«Ήταν προγραμματισμένο να φύγω στην Αλβανία»

Ο τέταρτος κατηγορούμενος μετά το περιστατικό διέφυγε στην Αλβανία. Όπως κατέθεσε σήμερα ενώπιον της έδρας ήταν προγραμματισμένο να φύγει. Μάλιστα, τόνισε ότι εκεί εξομολογήθηκε στους γονείς του την εμπλοκή του στο συμβάν, συμβουλεύτηκαν δικηγόρο και αποφάσισε να παραδοθεί αρχικά στις αλβανικές αρχές και στη συνέχεια να επιστρέψει στην Ελλάδα.

«Μετά το συμβάν πήγα σπίτι φοβισμένος και πήγα στο δωμάτιο μου, δεν μίλησα στη μητέρα μου. Δεν είχα το θάρρος να πω στον πατέρα μου ένα τέτοιο τρομερό συμβάν. Ήταν προγραμματισμένο να πάω στην Αλβανία να επισκεφτώ την γιαγιά μου. Με έβλεπαν ότι ήμουν αμήχανος και έλεγα στους γονείς μου ότι χώρισα με την κοπέλα μου. Ο πατέρας μου με συμβούλεψε να παραδοθώ. Μετά από κάποιες ημέρες παραδόθηκα στις αλβανικές αρχές. Πήγα στα σύνορα και παραδόθηκα. Ήξερα ότι είχαν προφυλακιστεί οι υπόλοιποι», σημείωσε ο 21χρονος.

Με την κατάθεση του τέταρτου κατηγορουμένου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των επιβαινόντων στο πρώτο αυτοκίνητο.

Η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί αύριο.

Πηγή: thestival.gr

Φωτορεπορτάζ: Eurokinissi

Προτεινόμενα Άρθρα