Κωπηλασία: Ένα ασημένιο και ένα χάλκινο για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

από AllAboutARIS

Ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν τα ελληνικά πληρώματα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κωπηλασίας.

Στο διπλό σκιφ ελ βαρών των γυναικών οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού μετά από ένα συγκλονιστικό τελικό κατάφεραν να τερματίσουν στη 2η θέση με χρόνο 6:54.78 και να κατακτήσουν το ασημένιο μετάλλιο. Ήταν το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στο αγώνισμα από το μακρινό 2012 στο Βαρέζε όταν και τότε οι Γιαζιτζίδου-Τσιάβου είχαν κατακτήσει το ασημένιο και έβδομο συνολικά (5 χρυσά-2 ασημένια) στα διπλό ελαφρών των γυναικών σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Το χρυσό κατέκτησε η Βρετανία με 6:52.32 και το χάλκινο η Γαλλία με 6:55.30. «Είμαστε πολύ χαρούμενες καταφέραμε κάτι που πιστέψαμε. Σε κάθε κούρσα καταθέσαμε την ψυχή μας κι αυτό είναι που μετράει περισσότερο» τόνισε η Ζωή Φίτσιου.

Λίγα λεπτά, οι Πέτρος Γκαϊδατζής και Αντώνης Παπακωνσταντίνου στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών τερμάτισαν στην 3η θέση μετά από πολύ μεγάλο συναγωνισμό χάνοντας ουσιαστικά το ασημένιο για εκατοστά του δευτερολέπτου από την Ιταλία και κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.

Και σε αυτό το αγώνισμα η Ελλάδα είχε να κατακτήσει μετάλλιο από το 2012 στο Βαρέζε όταν οι Μαγδανής-Γιάνναρος είχε πάρει το χρυσό. Έτσι στο συγκεκριμένο αγώνισμα στα Ευρωπαϊκά φτάσαμε τα έξι μετάλλια 3 χρυσά , 2 ασημένια κι 1 χάλκινο. Η ελληνική βάρκα τερμάτισε σε 6:15.99, οι Ιταλοί πήραν τη 2η θέση σε 6:15.06 ενώ το χρυσό κατέκτησε η Ελβετία με 6:13.81.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X