«Λύγισαν» από τις ΗΠΑ οι Νεάνιδες στον τελικό του Παγκοσμίου

από AllAboutARIS

Με το ασημένιο μετάλλιο επιστρέφει από το Βελιγράδι η Εθνική Νεανίδων!

Αν και έδωσε μεγάλη «μάχη», το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε 10-8 από τις ΗΠΑ, στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος πόλο.

Ο μεγάλος τελικός του Παγκοσμίου στο Βελιγράδι ξεκίνησε με τις Αμερικανίδες να βρίσκουν χώρους στην «γαλανόλευκη» άμυνα και να καταφέρνουν γρήγορα να πάρουν κεφάλι τριών γκολ (4-1). Δύο εξαιρετικά γκολ της Διονυσίας Κουρέτα κράτησαν σταθερά τη διαφορά στο ίδιο εύρος με το πρώτο οκτάλεπτο να τελειώνει με 5-2.

Η εικόνα όμως ήταν εντελώς διαφορετική με την εκκίνηση της δεύτερης περιόδου. Τα κορίτσια της Ευτυχίας Καραγιάννη έσφιξαν τα… λουριά στην άμυνα και άφησαν τις Αμερικανίδες στο ένα γκολ ενεργητικό, ενώ μέσα από την καλή τους άμυνα βρήκαν ρυθμό στην επίθεση και έφτασαν στο 6-6, που ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Σπουδαία σουτ από όλα τα κορίτσια, την Φωτεινή Τριχά, τη Χριστίνα Σιούτη αλλά και τη Νεφέλη Χαλδαίου που με ένα τρελό ριμπάουντ buzzer beater ισοφάρισε.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο… Οι δύο ομάδες πήγαιναν γκολ-γκολ χωρίς καμία να μπορεί να ξεφύγει. Το τρίτο οκτάλεπτο έκλεισε με ισχνό προβάδισμα (8-7) των ΗΠΑ.

Το τελευταίο οκτάλεπτο είχε ακόμη πιο σκληρές άμυνες, χωρίς καμία ομάδα να βρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα για περίπου πέντε λεπτά. Οι ΗΠΑ σκόραραν στον παραπάνω και πήγαν στο +2 (9-7). Η Εθνική, όμως, απάντησε άμεσα με την Καλογεροπούλου να τελειώνει άψογα ένα άριστα εκτελεσμένο παραπάνω και μειώνει σε 9-8, τρία λεπτά πριν τη λήξη. Ωστόσο, έπειτα από μία περίεργη φάση, η Τζένα Φλιν με δυνατό σκαστό σουτ έκανε το 10-8, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.

Τα οκτάλεπτα: 2-5, 4-1, 1-2, 1-2

Ελλάδα (Ευτυχία Καραγιάννη): Καραγιάννη, Σάντα, Καλογεροπούλου 1, Σιούτη 2, Ευφρ.Τσιμάρα, Χαλδαίου 2, Τορνάρου, Κουρέτα 2, Ανδρεάδη, Τριχά 1, Λασκαρίδου, Καραμπέτσου, Κωνσταντοπούλου.

ΗΠΑ (Ίθαν Ρόμπερτ): Κάρπεντερ, Γκαζανίγκα, Ρόσι, Άουσμους 2, Χόκινς 1, Τζόνσον, Στράικερ 2, Φλιν 3, Μποναγκίντι 1, Σνάιντερ, Κνέπερ 1, Γούντχεντ, Στιλ.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X