Μίλτος Τεντόγλου: Κορυφαίος Έλληνας αθλητής για το 2022!

από AllAboutARIS

Το απόγευμα της Τρίτης (20/12) πραγματοποιήθηκε η ετήσια απονομή των βραβείων για την ανάδειξη των κορυφαίων του ελληνικού αθλητισμού που διοργανώνεται από τον ΠΣΑΤ.

Τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή της χρονιάς έπειτα από σχετική ψηφοφορία που έγινε κατέκτησε ο Μίλτος Τεντόγλου. Ο πρωταθλητής του μήκους σάρωσε τα μετάλλια, τόσο στα Παγκόσμια πρωταθλήματα όσο και στο Ευρωπαϊκό.

Χρυσός στο Παγκόσμιο κλειστού (Βελιγράδι) με Πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού στίβου, ασημένιος στο Παγκόσμιο ανοικτού (Όρεγκον) και πρωταθλητής Ευρώπης στον ανοικτό(Μόναχο), με ρεκόρ μάλιστα αγώνων, στην πιο παραγωγική του χρονιά από άποψης μεταλλίων σε κορυφαίες διοργανώσεις.

Παράλληλα, τον Σεπτέμβριο έγραψε Ιστορία αφού έγινε ο πρώτος Έλληνας αθλητής που κατέκτησε διαμάντι στη σειρά μίτινγκ Diamond League. Επιπρόσθετα συμπεριλήφθηκε στην τελική τριάδα των υποψηφίων για τον τίτλο του Ευρωπαίου αθλητή για το 2022, ενώ τον μήνα Αύγουστο, αναδείχθηκε κορυφαίος αθλητής στην Ευρώπη, μέσα από τη ψηφοφορία της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στίβου.

Προτεινόμενα Άρθρα