Μεγάλη πυρκαγιά στην Αχαΐα: Εκκενώνονται περιοχές – Κάηκαν σπίτια (vid)

από AllAboutARIS

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Αχαΐα από νέα πυρκαγιά η οποία έχει ξεσπάσει στη Ζήρια Αχαΐας σε δασική έκταση. Η φωτιά λόγω των θυελλωδών ανέμων, επεκτάθηκε πολύ γρήγορα, δημιουργώντας ένα πολύ μεγάλο μέτωπο. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι 3 μποφόρ, με ριπές 6 μποφόρ, κατευθύνοντας τη φωτιά προς το χωριό Ζήρια.

Την ίδια στιγμή στην Πολιτική Προστασία έχει σημάνει συναγερμός και στο σημείο σπεύδει εσπευσμένα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Ζήρια, Καμάρες και Λαμπίρι βρίσκονται, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, σε διαδικασία εκκένωσης καθώς η πυρκαγιά βρίσκεται πολύ κοντά, ενώ σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση οι φλόγες είναι κοντά στις αυλές των σπιτιών ειδικά σε Ζήρια και Λαμπίρι.

Σύμφωνα με το patrastimes.gr έχουν καεί τέσσερα σπίτια ενώ κάτοικοι στο χωριό κάτω Ζήρια έχουν παρουσιάσει αναπνευστικά προβλήματα στο σημείο σπεύδουν σταθμοί του ΕΚΑΒ. Επιπλέον στήθηκε επιχείρηση για την απομάκρυνση μιας ηλικιωμένης από το σπίτι της που είναι κοντά στη φωτιά. Επίσης έχει στηθεί επιχείρηση για την απομάκρυνση λουόμενων που βρίσκονται στην παραλία και σε beach bar της περιοχής προκειμένου να απομακρυνθούν με ασφάλεια.

Προτεινόμενα Άρθρα