Μητσοτάκης: “Οι κλειστοί χώροι θα λειτουργούν μόνο για εμβολιασμένους” (vid)

από AllAboutARIS

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τις επαγγελματικές κατηγορίες για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Τις κατηγορίες επαγγελμάτων στις οποίες θα ισχύσει ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, από το τέλος της εβδομάδας ανακοίνωσε σε διάγγελμά του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως επίσης και το πλαίσιο λειτουργίας των κλειστών χώρων. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός της χώρας, έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα στους ανεμβολίαστους, σε μία κομβική εποχή για την διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα στην Ελλάδα, όπως έχει συμβεί ήδη σε Μ. Βρετανία και Ισραήλ.

Πιο αναλυτικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε:

«Αντιμετωπίζουμε διπλή απειλή που αναγκάζει πολλές χώρες να επιστρέψουν σε περιορισμούς, ακόμα και οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα γίνουν χωρίς θεατές. Η λύση είναι μία: Αυτό το τέλος να έρθει χωρίς άλλο πόνο.

Τον δρόμο δεν δείχνει ο πανικός, αλλά ο εμβολιασμός. Η χώρα δεν θα ξανακλείσει, θα δώσει ελευθερία σε πολλούς και ασφάλεια σε όλους. Είναι πάντα χρέος μου να παρουσιάζω ανοικτά τα γεγονότα. Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί πια ότι δεν ξέρει για τον κορονοϊό.

Δεν θα οδηγήσουν τον τόπο σε καθολικές απαγορεύσεις, όσοι έχουν το δικαίωμα να μην εμβολιάζονται. Ας ακούσουν τα εκατομμύρια που θέλουν να ζήσουν με υγεία και ελευθερία. Πρώτον, όσοι βρίσκονται σε μονάδες φροντίδας θα εμβολιαστούν υποχρεωτικά. Όσοι δεν το πράξουν θα τεθούν σε αναστολή εργασίας από την 16η Αυγούστου.

Σχετικά με τους κλειστούς χώρους από την Παρασκευή και μέχρι τα τέλη Αυγούστου, όλοι οι κλειστοί χώροι, κέντρα διασκέδασης και μπαρ, σινεμά και θέατρα, θα λειτουργούν αποκλειστικά για εμβολιασμένους. Και με αυξημένο, αλλά προκαθορισμένο, αριθμό επισκεπτών. Τότε θα λειτουργεί και η ψηφιακή εφαρμογή που θα πιστοποιεί εύκολα αν ο πολίτης έχει εμβολιαστεί. Είναι μία πρακτική που ακολουθούν ήδη χώρες όπως η Δανία, η Γερμανία, η Αυστρία και το Λουξεμβούργο.”

Προτεινόμενα Άρθρα