Νέα Ζηλανδία: Το Όκλαντ μπήκε σε lockdown για ένα κρούσμα

από AllAboutARIS

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσε την επιβολή από την Τετάρτη (18/8), αυστηρού lockdown σε εθνικό επίπεδο μετά τον εντοπισμό ενός νέου κρούσματος του κορονοϊού στην μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Όκλαντ.

Η καραντίνα θα διαρκέσει επτά ημέρες στο Όκλαντ και στο Κορομάντελ, μια παραλιακή πόλη στην οποία είχε περάσει επίσης χρόνο ο άνθρωπος που διαγνώσθηκε θετικός, αλλά τρεις ημέρες στην υπόλοιπη χώρα.

Η πρωθυπουργός σημείωσε ότι οι αρχές υποθέτουν για το νέο κρούσμα ότι πρόκειται για το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα του νέου κορονοϊού, αν και αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί. Η επιβολή των αυστηρότερων κανόνων lockdown επιπέδου 4 σημαίνει ότι σχολεία, γραφεία και όλες οι επιχειρήσεις θα είναι κλειστές και μόνον οι βασικές υπηρεσίες θα λειτουργούν.

Η Νέα Ζηλανδία κατέγραψε σήμερα για πρώτη φορά εδώ και έξι μήνες το πρώτο κρούσμα τοπικής μετάδοσης του νέου κορονοϊού. Ο αποτελεσματικός χειρισμός της πανδημίας της COVID-19 στη Νέα Ζηλανδία, η οποία έχει καταγράψει μέχρι σήμερα μόνον 26 θανάτους σε πληθυσμό 5 εκατομμυρίων από τη νόσο που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, έχει δεχθεί επαίνους στο εξωτερικό.

Ωστόσο η εκστρατεία εμβολιασμού κατά της COVID-19 τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη και μέχρι στιγμής περίπου το 20% του πληθυσμού της χώρας έχει εμβολιαστεί πλήρως.

πηγή: gazzetta.gr

Προτεινόμενα Άρθρα