Ολυμπιακοί Αγώνες: Ευρωπαϊκές χώρες θα στείλουν στρατό στη Γαλλία για έξτρα μέτρα ασφαλείας

από AllAboutARIS

Βοήθεια από διάφορα κράτη της Ευρώπης ώστε να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή ασφάλεια των αθλητών αλλά και των χιλιάδων θεατών που θα δώσουν το παρών θα έχει η Γαλλία στους ερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Συγκεκριμένα, αρκετές χώρες θα στείλουν στρατό, με την Πολωνία να έχει γνωστοποιήσει ήδη την πρόθεση και συμμετοχή της γύρω από τα ζητήματα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού (26 Ιουλίου-11 Αυγούστου).

«Πολλά ξένα κράτη θα μας ενισχύσουν σε ορισμένους κρίσιμους τομείς, όπως οι παροχές σκύλων, όπου οι ανάγκες είναι τεράστιες κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων», σύμφωνα με το υπουργείο.
Την ίδια ώρα, η εν λόγω είδηση επιβεβαιώνεται και από την Πολωνία. «Μια ειδική ομάδα αποτελούμενη από τους στρατιώτες μας, συμπεριλαμβανομένων των σκύλων ανιχνευτών, θα αναπτυχθεί στο Παρίσι. Ο κύριος στόχος της θα είναι η ανάληψη επιχειρήσεων ανίχνευσης εκρηκτικών και αποφυγή των τρομοκρατικών ενεργειών», τονίζουν από τη χώρα.
Την ίδια ώρα, το γαλλικό κράτος βρίσκεται σε μέγιστη επιφυλακή απέναντι στην απειλή επιθέσεων, ενώ σύμφωνα με τον Γάλλο Υπουργό Ενόπλων Δυνάμεων, Σεμπαστιάν Λεκορνού, 18.000 Γάλλοι στρατιώτες θα κινητοποιηθούν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, μεταξύ των οποίων 3.000 αεροπόροι υπεύθυνοι για την εναέρια επιτήρηση.

Προτεινόμενα Άρθρα