Ουκρανία: Η Δύση απειλεί τη Ρωσία αλλά ο Πούτιν δε κάνει πίσω

από AllAboutARIS

Στο χείλος της πολεμικής σύρραξης βρίσκονται Ρωσία και Ουκρανία, έχοντας θέσει την παγκόσμια κοινότητα σε συναγερμό προκειμένου να αποφευχθεί ο πόλεμος αλλά και την ίδια ώρα να μην αλλάξει το status quo στην περιοχή.

Την ώρα που η Ρωσία έχει περισσότερους από 100.000 στρατιώτες κοντά στα ουκρανικά εδάφη, περικυκλώνοντάς την με αυτόν τον τρόπο, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ προσπαθούν αφενός να διασφαλίσουν ότι δεν θα πληγεί περαιτέρω η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας (μετά και την απώλεια της Κριμαίας) αλλά την ίδια στιγμή δεν θα θιχτούν και τα δικά τους συμφέροντα στην περιοχή.

Η Μόσχα από πλευράς της εμφανίζεται έτοιμη για όλα και απειλεί με τη σειρά της πως εάν της επιβληθούν κυρώσεις τότε θα αφήσει την Ευρώπη να… «παγώσει», καθώς όπως φαίνεται ένα από τα πιο ισχυρά διπλωματικά χαρτιά της Ρωσίας είναι το φυσικό αέριο, του οποίου απειλεί να κόψει τη ροή. Παράλληλα δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένη να κάνει πίσω κάτι που δείχνει πως το ενδεχόμενο της εισβολής δεν έχει φύγει από το… μυαλό της Μόσχας.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X