Ουντινέζε: Αφήνει για πάντα εκτός γηπέδου της, όσους έκαναν ρατσιστική επίθεση στον Μενιάν

από AllAboutARIS

Ο Μάικ Μενιάν έγινε χωρίς να το επιθυμεί ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην αναμέτρηση της Ουντινέζε με την Μίλαν το βράδυ του Σαββάτου για την 21η αγωνιστική της Serie A, που βρήκε στο φινάλε τους ροσονέρι να επικρατούν με 3-2 με ανατροπή.

Και αυτό γιατί ο Γάλλος πορτιέρε δέχτηκε ρατσιστική επίθεση από οπαδούς των γηπεδούχων και αποφάσισε να αντιδράσει άμεσα αποχωρώντας από τον αγωνιστικό χώρο και προκαλώντας την διακοπή του αγώνα για μερικά λεπτά, με τους ανθρώπους του ποδοσφαίρουν να τάσσονται υπέρ του και να απαιτούν τη λήψη σκληρών αποφάσεων κατά των ρατσιστών.

Από την πλευρά της, η Ουντινέζε απολογήθηκε άμεσα στον Μενιάν για αυτό που συνέβη ενώ φρόντισε να διαχωρίσει πλήρως τη θέση της από τους υβριστές του, με τον γενικό διευθυντή της, Φράνκο Κολαβίνο, να ανακοινώνει την απόφαση των φριουλάνι να αποβάλλουν διά παντός από το “Bluenergy Stadium” όσους επέδειξαν παραβατική συμπεριφορά.

Εκτός γηπέδου οι υβριστές του Μενιάν
“Οι ποινές που επιβάλλει η αθλητική δικαιοσύνη έχουν περιορισμένη διάρκεια όμως ο σύλλογος μπορεί να αποφασίσει να αποκλείσει έναν οπαδό από ένα γήπεδο για περισσότερο χρόνο.

Εμείς θα δουλέψουμε για να τους αποκλείσουμε για πάντα από το γήπεδο, για μία ζωή. Είμαστε πεπεισμένοι πως βρισκόμαστε στα ίχνη των υπεύθυνων, μπορεί να είναι μόνο 2 με 3 άτομα”, τόνισε χαρακτηριστικά ο παράγοντας της Ουντινέζε, για να προσθέσει:

“Δεν υπήρχαν τραγούδια που δεν έγιναν αντιληπτά ούτε από τον διαιτητή ούτε από τις αρχές. Είναι ένας, δύο, τρεις άθλιοικαι αυτό αρκεί για να είναι κάτι πολύ σοβαρό.

Έχουμε αρχίσει ήδη να βλέπουμε τις εικόνες από τις κάμερες του γηπέδου, πρέπει να ακούσουμε και τον ήχο. Στο γήπεδο της Ουντινέζε υπάρχουν πάνω από 300 κάμερες εντός και εκτός γηπέδου, θα πρέπει μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να γίνει πολλή δουλειά”.

Και συνέχισε ο Φράνκο Κολαβίνο λέγοντας τα εξής: “Ο Μενιάν είπε πως όποιος δεν κάνει κάτι θα είναι συνεργός και έχει δίκιο. Αλλά εμείς κινηθήκαμε πριν μιλήσει, ήδη από το ημίχρονο του αγώνα είχαμε έρθει σε επαφή με την αστυνομία για να αρχίσουμε να ψάχνουμε εκείνα τα άτομα που δεν θέλουμε ανάμεσά μας.

Γενικότερα, εφαρμόζουμε πολιτικές εισιτηρίων που ενθαρρύνουν την παρουσία οικογενειών στο γήπεδο, που είναι πολλές, και στέλνουμε ποδοσφαιριστές μας στα σχολεία για να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά για το θέμα του ρατσισμού”.

“Παράδειγμα συνύπαρξης η Ουντινέζε”
Κληθείς δε να στείλει κάποιο μήνυμα στον τερματοφύλακα της Μίλαν που βρέθηκε στο στόχαστρο των ρατσιστών, είπε: “Λυπόμαστε πολύ για αυτό που συνέβη και του εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας. Η Ουντινέζε ήταν ανέκαθεν παράδειγμα πολυεθνικής και πολυπολιτισμικής κοινωνίας, παράδειγμα συνύπαρξης και ανεκτικότητας.

Πάντα είχαμε έναν αριθμό μαύρων ποδοσφαιριστών υψηλότερο από τον ιταλικό μέσο όρο και μετά την απόφαση Μπόσμαν που άνοιξε τα σύνορα το 1995, επικριθήκαμε για το ότι είχαμε είχαμε πάρα πολλούς ποδοσφαιριστές διαφορετικών εθνικοτήτων και λίγους Ιταλούς”.

Προτεινόμενα Άρθρα