Πιστόριους: Μεθαύριο η απόφαση για πιθανή αποφυλάκισή του

από AllAboutARIS

Εχοντας εκτίσει την μισή ποινή φυλάκισής του, ο παραολυμπιονίκης του στίβου, Οσκαρ Πιστόριους, περιμένει να μάθει μεθαύριο (31/3) αν θα αποφυλακιστεί.

Ο Νοτιοαφρικανός δρομέας που πριν δέκα χρόνια, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, πυροβόλησε και σκότωσε την σύντροφό του Ρίβα Στέενκαμπ, θα βρεθεί ενώπιων της αρμόδιας επιτροπής που θα συνεδριάσει στην Πρετόρια, για να αποφασίσει εάν θα αποφυλακισθεί με περιοριστικούς όρους, όπως ανακοινώθηκε από την Νοτιοαφρικανική Δικαιοσύνη και την Σωφρονιστική Υπηρεσία.

Η απόφαση της επιτροπής, που αποτελείται κυρίως από εκπροσώπους των σωφρονιστικών υπηρεσιών, της αστυνομίας και απλούς πολίτες, θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες. Η νοτιοαφρικανική νομοθεσία προβλέπει ότι ένας καταδικασμένος, μπορεί να περάσει το υπόλοιπο μισό της ποινής του με κατ’ οίκον περιορισμό.

Ο Πιστόριους είχε καταδικαστεί το 2017 σε ποινή φυλάκισης 13 ετών και 5 μηνών και από τον Ιούλιο του 2021 έχει θεωρητικά το δικαίωμα να αποφυλακιστεί υπό όρους. Αυτό ενδέχεται να γίνει την Παρασκευή τελικά, αν έτσι αποφασίσει η αρμόδια επιτροπή.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X