Πλάγια μπακ: O σίγουρος Εμπακατά και τρεις στον “αέρα!

από Νίκος Παπαδόπουλος

O ΑΡΗΣ παραμένει σε μία φάση που δεν μπορούν να ειπωθούν πολλά για το ρόστερ της νέας σεζόν…

Από τη μία οι… χειροπέδες του CAS και από την άλλη το κεφάλαιο των ανανεώσεων που “τρέχει” και θα επηρεάσει τη δομή της ομάδας, ειδικά στα άκρα της άμυνας.

Ο Λούμορ δεν υπολογίζεται άρα γρήγορα-γρήγορα βγαίνει από το “κάδρο”, για να μείνουν άλλοι τέσσερις παίκτες. Εμπακατά, Γκάνεα, Σάκιτς και Σούντγκρεν.

Το κέρδισε με το “σπαθί” του

Από εκεί που ο Εμπακατά ήταν απλά μία μεταγραφή low profile στις αρχές Φλεβάρη, μέσα σε λίγους μήνες κέρδισε άπαντες στον ΑΡΗ και έδωσε πολλά περισσότερα από αυτά που λαμβάνει, αποτελώντας τον μοναδικό σίγουρο για τη νέα σεζόν όσον αφορά τα άκρα της άμυνας.

Ο Κονγκολέζος μπορεί να μην θεωρείται παίκτης πρώτης γραμμής, όμως στα πλέι οφ αποδείχθηκε παραπάνω από σημαντικός για τους “κιτρινόμαυρους” και συνέβαλε στην κατάκτηση της 3ης θέσης.

Αυτόν θέλει σίγουρα

Ο Γκάνεα ήταν από τους πιο σταθερούς της φετινής σεζόν. Και μιλάμε για έναν παίκτη που πέρυσι τον Αύγουστο έφτασε κοντά στην αποχώρησή του από την ομάδα. Έμεινε όμως και μέσα από δουλειά διέγραψε γρήγορα την περσινή σεζόν, αποτελώντας έναν από τους παίκτες που σημείωσαν σημαντική βελτίωση επί Μάντζιου.

Ο ΑΡΗΣ θέλει να κρατήσει τον Ρουμάνο για τα αριστερά και να δημιουργήσει ένα αξιόπιστο δίδυμο με τον Πίρσμαν, έχοντας ξεκινήσει επαφές εδώ και κάποιες εβδομάδες και με κοινή επιθυμία των δύο πλευρών να συνεχίσουν μαζί, δίνοντας στον Γκάνεα το διετές συμβόλαιο που ζήτησε εξ αρχής

Το σκέφτεται για δύο.

Η τρίτη και τελευταία κατηγορία στα πλάγια μπακ, όπου συναντούμε τους Σούντγκρεν και Σάκιτς…

Αμφότεροι βρίσκονται αυτές τις μέρες στην Ελλάδα, αναμένοντας στο ακουστικό τους.

Πριν μερικούς μήνες η παραμονή του Σουηδού ίσως να έμοιαζε δεδομένη, τώρα όμως οι γνώμες είναι μοιρασμένες εντός της ομάδας. Κανείς δεν αμφισβητεί τις ικανότητές του, όμως υπάρχει ο παράγοντας της ηλικίας, του οικονομικού αλλά και μερικά ακόμα ζητήματα που “ζυγίζει” στο μυαλό του ο Θεόδωρος Καρυπίδης.

Για τον Σάκιτς, το κλίμα αντιστράφηκε σημαντικά στα τελευταία ματς των πλέι οφ. Οχι μόνο για τον ΑΡΗ αλλά και για τον Αυστριακό, ο οποίος ήταν σχεδόν αποφασισμένος να αποχωρήσει αλλά πλέον το σκέφτεται και αυτός διαφορετικά. Το ίδιο κάνουν και οι άνθρωποι της ομάδας, υπάρχουν αρκετές θετικές “φωνές”  και είναι “ζεστοί” να κάνουν μια επαφή μαζί του.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X