Πρόκριση-θρίλερ για την Μπενφίκα

από AllAboutARIS

Οι «αετοί» νίκησαν 3-2 την Μποαβίστα στα πέναλτι (1-1 η κανονική διάρκεια) και σφράγισε εισιτήριο για τον τελικό του Λιγκ Καπ. Εκεί θα αντιμετωπίσει μια εκ των Σπόρτινγκ Λισσαβώνας και Σάντα Κλάρα (κοντράρονται την Τετάρτη) στο Final-4 της Λεϊρία.

Το σκορ άνοιξε στο 16’ ο Έβερτον, ο οποίος έκλεψε την μπάλα και μπούκαρε στην αντίπαλη περιοχή και με γλυκό πλασέ βρήκε δίχτυα. Η ισοφάριση σημειώθηκε στο 53’, με τον Αφόνσο να βρίσκει δίχτυα μέσω πέναλτι, το οποίο έκανε ο Μοράτο στον Μούσα.

Στο σχεδόν ένα ημίχρονο, το οποίο απέμεινε, οι δύο ομάδες δεν μπόρεσα να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες τους και οδηγήθηκαν στα πέναλτι (δεν είχε παράταση το παιχνίδι), όπου πιο ικανή αποδείχθηκε η ομάδα της Λισσαβώνας. Πολύ καλή εμφάνιση από τον Βλαχοδήμο, ο οποίος έκανε αρκετές καλές επεμβάσεις στην κανονική διάρκεια, ενώ έπιασε και το δεύτερο πέναλτι των «πανθήρων» με τον Μούσα.

Οι «αετοί», οι οποίοι αγωνίστηκαν δίχως το βαρύ… πυροβολικό τους, Νούνιες, αλλά και τον Οταμέντι, λόγω υποχρεώσεών τους με τις Εθνικές του, είδαν τον Ράφα Σίλβα να τίθεται νοκ-άουτ στο παρά πέντε, επειδή βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Η Μποαβίστα, η οποία έχει τον Πετίτ στον πάγκο της παρατάχθηκε με πολλές απουσίες λόγω κορωνοϊού και τραυματισμών. Αυτό ήταν, μάλιστα, το πέμπτο διαδοχικό παιχνίδι της, το οποίο έληξε 1-1, καθώς είχαν προηγηθεί τέσσερα για το πρωτάθλημα.

Προτεινόμενα Άρθρα