Πύρινη κόλαση στην Αχαΐα: Κλειστή η Εθνική Οδός, κάηκαν σπίτια ενώ οι φλόγες έφτασαν στην παραλία

από AllAboutARIS

Οι συνεχείς αναζωπυρώσεις έχουν δημιουργήσει μια εφιαλτική κατάσταση στην Αχαΐα, με τις φλόγες να έχουν φτάσει στην παραλία.
Η φωτιά στην Αχαΐα μαίνεται ανεξέλεγκτη, ενώ ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αιγιαλείας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, έκανε λόγο για μεγάλες καταστροφές.

Μάλιστα όπως είπε «από τις πρώτες πληροφορίες και ενδείξεις έχουν καεί πάνω 20 σπίτια, αλλά δεν μπορούμε να έχουμε ακόμα εικόνα, μπορεί να είναι και πολλά περισσότερα γιατί η φωτιά συνεχώς αναζωπυρώνεται».

Παράλληλα απομάκρυναν 100 λουόμενους από Λόγγο και Πεύκα.
Σύμφωνα με το patrastimes.gr οι φλόγες στη Ζήρια στο ύψος της εκκλησίας έχουν μπει στις αυλές των σπιτιών με τους κατοίκους να δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Οι φωτιά έφτασε στην παραλία
Στο Λαμπίρι οι φλόγες έφτασαν μέχρι την παραλία, με την πυρκαγιά να καίει τα πάντα στο πέρασμά της. Στο σημείο υπάρχουν παραθαλάσσια καταστήματα τα οποία έχουν παραδοθεί στις φλόγες και είναι δύσκολη η προσπάθεια κατάσβεσης.

Κλειστή η Εθνική Οδός και η γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου
Η φωτιά ξεκίνησε από την Ζήρια και πέρασε την εθνική οδό Αθηνών – Πατρών που έχει κλείσει από το Δρέπανο. Η παλιά Εθνική Οδός έχει κλείσει από το Δρέπανο μέχρι τα Σεληνιάτικα. Επίσης κλειστή είναι και η γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» στο Ρίο – Αντίρριο στο ρεύμα προς Πάτρα. Σύμφωνα με την ενημέρωση, οι οδηγοί που κινούνται προς Αθήνα παρακαλούνται να πάρουν την Εθνική Οδό Ναυπάκτου – Ιτέας.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X