Ρεκόρ κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας ανακοίνωσαν Μ.Βρετανία και Γαλλία

από AllAboutARIS

Άλλο ένα άλμα στον αριθμό των κρουσμάτων κατέγραψε το Ηνωμένο Βασίλειο, που ανακοίνωσε ρεκόρ νέων μολύνσεων, που έφτασαν τις 129.471.

Ο αριθμός είναι ο μεγαλύτερος που έχει ανακοινωθεί από την έναρξη της πανδημίας, ενώ χθες ανακοινώθηκαν 98.515 νέα κρούσματα. Ωστόσο, καταγράφηκαν 18 θάνατοι. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι προς το παρόν – και παρά την αύξηση των νοσηλειών – το Σύστημα Υγείας δεν γνωρίζει ιδιαίτερη πίεση και το αποδίδουν τόσο στο υψηλό ποσοστό εμβολιασμού, όσο και στο ότι η μετάλλαξη Omicron, που κυριαρχεί στην χώρα , είναι πιο ήπια από την μετάλλαξη Δέλτα.

Νέο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων της Covid-19 ανακοίνωσε η Γαλλία, με 179.807 μολύνσεις μέσα σε ένα 24ωρο, μακράν ο μεγαλύτερος αριθμός που έχει καταγραφεί στη χώρα από τις αρχές της πανδημίας.

Την Δευτέρα η κυβέρνηση ανακοίνωσε μια σειρά νέων μέτρων για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον, όπως την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους και διεύρυνση της τηλεργασίας για τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα.

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα