“Στα κρατητήρια ο καθένας είχε άλλη εκδοχή – Δεν ξέρω ποιόν να πιστέψω”

από AllAboutARIS

Τρεις μήνες… και κάτι μετά την έναρξη της δίκης για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, ολοκληρώθηκε το πιο μεγάλο κομμάτι της διαδικασίας.

Το δικαστήριο κήρυξε τη λήξη της αποδεικτικής διαδικασίας, η οποία ξεκίνησε με τους μάρτυρες κατηγορίας και υπεράσπισης, για να πάρουν σειρά οι απολογίες των 12 κατηγορουμένων.

Στη σημερινή δικάσιμο απολογήθηκαν ο 10ος, ο 11ος και ο 12ος κατηγορούμενος, κινούμενοι στο ίδιο κλίμα με τους προηγούμενους , ότι δεν είχαν καμία επαφή με τον Άλκη.

Το… κάτι διαφορετικό προέκυψε από την κατάθεση του 12ου. Σε αυτήν υποστήριξε ότι δεν βγήκε ποτέ από το αυτοκίνητο και ότι δεν μπορούσε να έχει εικόνα για το τί ακριβώς συνέβη. Την ίδια στιγμή όμως ανέδειξε μία διαφορετικότητα στην εικόνα των υπόλοιπων.

“Στα κρατητήρια ο καθένας έλεγε για τον άλλο διαφορετική εκδοχή. Δεν ξέρω ποιον να πιστέψω”, είπε μέσα στα όσα ανέφερε ενώπιον του δικαστηρίου.

Οσον αφορά τον 10ο κατηγορούμενο, που ήταν και αυτός με το δρεπάνι, είπε ότι  το βρήκε στον σύνδεσμο και όχι στο αυτοκίνητο, όπως αρχικά είχε πει στην ανακρίτρια, σε μία ακόμα από τις πολλές αντιθέσεις που εντοπίζονται στη δίκη.

Κοίταξα σε μια γωνία που είχε σίδερα. Έψαξα στον σύνδεσμο και βρήκα το δρεπάνι. Ψέματα είπα ότι το βρήκα στο αμάξι. Από τον σύνδεσμο το πήρα. Δεν ισχύει αυτό που είχα πει στην ανακρίτρια”, ανέφερε.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «στην αρχή νόμιζα ότι ήταν σίδερο. Μετά που το είδα κατάλαβα ότι ήταν δρεπάνι».

Αναφορικά με τους λόγους που αποφάσισε να συμμετάσχει στην επίθεση αυτή είπε ότι έγινε εντελώς παρορμητικά.

Περιγράφοντας τις στιγμές που ξεκίνησε η επίθεση είπε ότι το Polo σταμάτησε λόγο πιο μακριά από το σημείο και πως εκείνος ήταν ο πρώτος που κατέβηκε.

Είδα να ξεκινάει η συμπλοκή με το κράνος στα σκαλιά, αυτό το παιδί που είχε το κράνος να προσπαθεί να χτυπήσει δικό μας παιδί”, συνέχισε στην απολογία του.

Όπως είπε, στη συνέχεια είδε ένα παιδί να προσπαθεί να πηδήξει τα κάγκελα για να φύγει στη Γαζή. Τότε, όπως είπε, το πλησίασε και το χτύπησε με το δρεπάνι στον γλουτό. «Δεν είχα πρόθεση να χτυπήσω, μου βγήκε ασυναίσθητα», ισχυρίστηκε και τόνισε πως «ήταν λάθος μου, εννοείται».

Ακολούθως, περιέγραψε πως κινήθηκε προς το τοιχάκι. Εκεί δέχθηκε ένα χτύπημα από το κράνος. Στο σημείο είπε πως δεν κατάλαβε κάποιον από τους υπόλοιπους 11 κατηγορούμενους και πως θυμάται κάποιον, χωρίς να τον κατονομάζει, να χτυπάει με στειλιάρι.

Η κατάθεσή του κράτησε λιγότερο από μισή ώρα και μάλιστα προκάλεσε τη δυσαρέσκεια της εισαγγελέως με τα λεγόμενά του

Οσον αφορά τον 11ο κατηγορούμενο, όπως ισχυρίστηκε το ξύλο που είχε στην επίθεση το πήρε από τον σύνδεσμο και δεν το βρήκε στο αυτοκίνητο όπως αρχικά είχε περιγράψει. «Δεν ήθελα να πω ότι πήρα το ξύλο από τον σύνδεσμο ότι το κατέβασα εγώ ο ίδιος», ανέφερε.

«Την άλλη μέρα το πρωί δεν περιγράφεται αυτό που ένιωσα όταν κατάλαβα τι έγινε», ανέφερε επίσης ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Απαντώντας σε ερώτηση της Εισαγγελέως για το ποιος χτύπησε τον Άλκη Καμπανό ανέφερε πως ο ίδιος χτύπησε μόνο τον φίλο του θύματος και πως δεν είδε ποιοι ήταν εκείνοι που κατάφεραν τα δολοφονικά χτύπημα στον Άλκη, αφού φορούσε και κράνος.

Παράλληλα, αρνήθηκε πως βρέθηκε κοντά στον Άλκη αμφισβητώντας τον ισχυρισμό της Εισαγγελέως πως με βάση τα βίντεο φαίνεται να είναι κοντά στο θύμα.

Κλείνοντας την απολογία του ο 11ος κατηγορούμενος επανέλαβε τη συγγνώμη του προς τις οικογένειες του Άλκη και των φίλων του ενώ δήλωσε ξανά μετανιωμένος για ό,τι έγινε.

 

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X