Το ειδικό πρόγραμμα των… νέων

από Νίκος Παπαδόπουλος

Πριν την νέα τάξη πραγμάτων με τον Άλαν Πάρντιου, υπήρχε η προηγούμενη… μεταβατική τάξη πράγμάτων, της οποίας υπάρχει ένα σημαντικό κομμάτι δουλειάς που συνεχίζεται.

Με την αποχώρηση του Χερμάν Μπούργος ο ΑΡΗΣ άλλαξε τη λειτουργία του σε τακτική και τη φυσική κατάσταση/ εντάσεις, με τα αποτελέσματα να είναι ορατά κυρίως στο παιχνίδι της περασμένης εβδομάδας κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση του Άντρε Γκρέι. Ο Τζαμαϊκανός παρουσίασε κάτι διαφορετικό στην Τρίπολη και αυτό ήταν η πίεση πάνω στη μπάλα και τα τρεξίματα με εντάσεις που έβγαλε στο δικό του τρίτο του γηπέδου, μένοντας σκόπιμα εκεί ώστε να μην χάσει δυνάμεις γυρίζοντας πίσω.

Τόσο ο 31χρονος επιθετικός όσο και η πλειοψηφία των… νέων έχουν μπει τις τελευταίες εβδομάδες σε μία διαδικασία εξτρά προγράμματος από αυτό της υπόλοιπης ομάδας, ώστε να καλύψουν πιο γρήγορα το χαμένο έδαφος και να αυξηθεί συνολικά η ένταση του ΑΡΗ μέσα στο γήπεδο. Τα high speeds που λένε και οι προπονητές.

Η όλη διαδικασία δεν είναι βέβαια τόσο εύκολη εν μέσω αγώνων και όταν παράλληλα υπάρχει δουλειά που πρέπει να γίνει τακτικά, ενώ υπάρχει ο κίνδυνος να… καούν και οι παίκτες. Για αυτό σε αυτή τη φάση γίνεται συγκρατημένα και ίσως δοθεί λίγη παραπάνω βάση στο διάστημα της διακοπής και ειδικότερα την επόμενη εβδομάδα.

Προτεινόμενα Άρθρα