«Φωνές» στη Γαλλία για τη χρήση του VAR!

από AllAboutARIS

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες στην γαλλική Ligue 1 λόγω VAR. Ο πρόεδρος της Λιόν, Ζαν Μισέλ Ολάς, δήλωσε ότι η ομάδα του έχει χάσει πέντε βαθμούς λόγω του VAR, ενώ ο προπονητής της Κλερμόν, Πσκάλ Γκατιέ, πιστεύει ότι η νεοφώτιστη ομάδα θα έπρεπε να έχει επιπλέον τέσσερις βαθμούς.

Περίπου δεκαοκτώ αποφάσεις του διαιτητή στο γήπεδο σε αγώνες της Ligue 1 ανατράπηκαν μετά από επανεξέταση του VAR αυτήν τη σεζόν και δύο από αυτές τελικά ευνόησαν τη Λιόν, αλλά ο Ολάς, εξακολουθεί να δηλώνει απογοητευμένος μετά από μια αμφιλεγόμενη απόφαση το Σαββατοκύριακο.

«Πάνω απ’ όλα, υπάρχει μια κρυφή πλευρά στη σχέση μεταξύ του διαιτητή και του διαιτητή VAR που δημιουργεί απογοήτευση», δήλωσε σήμερα ο Ολάς, μιλώντας στη γαλλική αθλητική εφημερίδα “ L’ Equipe”, ζητώντας περισσότερη διαφάνεια στη λήψη αποφάσεων.

«Το VAR δείχνει μόνο την αποτελεσματικότητά του σε μια περίπτωση, αυτό του οφσάιντ. Για τα υπόλοιπα, βρισκόμαστε σε καταστάσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε λάθη και γι’ αυτό θα άξιζαν πολύ λεπτομερείς εξηγήσεις. Σε αντίθεση με το ράγκμπι, δεν έχουμε πρόσβαση στις συνομιλίες μεταξύ των διαιτητών και αυτό δημιουργεί μια φοβερή απογοήτευση, όταν γίνονται εμφανή λάθη», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Λιόν, ισχυρός υποστηρικτής του VAR, όταν ξεκίνησε στη Ligue 1 τη σεζόν 2018-19.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X