Εκτάκτως στον εισαγγελέα το μεσημέρι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

από AllAboutARIS

Στο δικαστήριο Αδριανούπολης θα μεταφερθούν σήμερα στις 2 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος) οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, που συνελήφθησαν στον Έβρο και παραμένουν κρατούμενοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας θα ζητήσει από τους δύο αξιωματικούς τα PIN των κινητών τους τηλεφώνων, κάτι που – εφόσον επιβεβαιωθεί – προκαλεί ερωτήματα, δεδομένου ότι μέχρι σήμερα έχει γίνει γνωστό πως τα κινητά των δύο ελέγχθησαν, παρουσία μάλιστα έλληνα πραγματογνώμονα.

Η πρωτοβουλία της Εισαγγελίας δημιουργεί αίσθηση, δεδομένου ότι μέχρι σήμερα ήταν γνωστό ότι οι δύο θα εμφανίζονταν ενώπιον του Δικαστηρίου στις 30 Μαρτίου. Πρόκειται για μία κίνηση απεμπλοκής, δεδομένου ότι έχουν ενταθεί οι πιέσεις προς την Άγκυρα ή για μία τακτική κίνηση προκειμένου η Τουρκία να δεσμεύσει νομικά τους δύο, προκειμένου να εξυπηρετήσει άλλες επιδιώξεις της; Παραμένει άγνωστο. 

Η αγωνία για τον 25χρονο υπολοχαγό Άγγελο Μητρετώδη και τον λοχία Δημήτρη Κούκλατζη κορυφώνεται, καθώς μέχρι στιγμής η Τουρκία δεν έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της και ως εκ τούτου ο χρόνος επιστροφής τους στην Ελλάδα παραμένει άγνωστος.

Τετ α τετ Τσίπρα – Καμμένου

Η υπόθεση κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που παραμένουν κρατούμενοι στην Αδριανούπολη, θα βρεθεί σήμερα στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού και του υπουργού Εθνικής Άμυνας, οι οποίοι θα εστιάσουν στις περαιτέρω ενέργειες που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο θα πραγματοποιηθεί στις 17:00 στο Μέγαρο Μαξίμου. Νωρίτερα και πιο συγκεκριμένα στις 14:00 αναμένεται να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, τόνισε πως το θέμα που θα απασχολήσει τους Τσίπρα – Καμμένο είναι οι «πιθανές περαιτέρω ενέργειες» για τους δύο αξιωματικούς, βάζοντας έτσι τέλος στα σενάρια περί περιθωριοποίησης του υπουργού Άμυνας ή περί ρήξης στις σχέσεις των δύο κυβερνητικών εταίρων. 

Τη μεσολάβηση του εμίρη του Κατάρ ζήτησε ο Μητσοτάκης

Τη μεσαλάβηση του εμίρη του Κατάρ ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον εμίρη Χαμάντ μπιν Χαλίφα  αλ Θάνι.

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης τού ζήτησε να μεσολαβήσει εξαιτίας των καλών σχέσεων του Κατάρ με την Τουρκία, προκειμένου να απελευθερωθουν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί.

Δήλωση Πάιατ για τους δύο στρατιωτικούς 

Για τους δύο στρατιωτικούς τοποθετήθηκε ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα, όπου βρέθηκε για να παρακολουθήσει την πολυεθνική αεροπορική διακλαδική άσκηση μεσαίας κλίμακας “Ηνιόχος 2018”.

Όπως ανέφερε ο κ. Πάιατ: “Οι ΗΠΑ είναι πλήρως αφοσιωμένες στο ζήτημα των δυο στρατιωτικών” και πρόσθεσε ότι στηρίζουν τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης.

“Υποστηρίζουμε τις ελληνικές ενέργειες για τη διατήρηση της επικοινωνίας με τις τουρκικές αρχές και ελπίζουμε ότι αυτό το θέμα θα επιλυθεί σύντομα”.

Παρέμβαση Μέρκελ

Την αλληλεγγύη τους στην Ελλάδα για τους δύο στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία εξέφρασαν τα κράτη-μέλη της ΕΕ, όπως ανέφερε ο Νίκος Κοτζιάς μετά το Συμβούλιο Εξωτερικών υποθέσεων.

“Οι Ευρωπαίοι εταίροι δείχνουν την αλληλεγγύη τους και τη συμπαράστασή τους. Όπως ξέρετε, ήδη η Καγκελάριος Μέρκελ είχε παρέμβει στον ίδιο τον κύριο Eρντογάν. Ελπίζω και θέλω να πιστεύω ότι θα έχει μία θετική εξέλιξη με την έννοια ότι η Τουρκία δε θα επιδιώξει και δε θα συνεχίσει ένα καθημερινό γεγονός που γινόταν στα σύνορα ανάμεσα στα δύο κράτη να το αξιοποιεί ως όπλο μακροχρόνια”, δήλωσε ο Έλληνας υπουργός.

Πηγή: newpost.gr 

Προτεινόμενα Άρθρα