Η αρχή μίας ιδέας που γιγαντώθηκε (pic)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ολες οι μεγάλες ιδέες ξεκίνησαν κάπως απλά και αθόρυβα. Είτε από ένα είτε από δύο ή στην προκειμένη περίπτωση από 22 άτομα.

Κάπως έτσι έγινε και η αρχή του ΑΡΗ, πριν ακριβώς 104 χρόνια. Το ημερολόγιο έγραφε 25 Μαρτίου 1914. Μία ημέρα-σταθμός για την ορθοδοξία και τον Ελληνισμό. Εκείνη τη μέρα λοιπόν επέλεξαν εκείνοι οι 22 νεαροί για την ίδρυση ενός αθλητικού σωματείου. Το δικό τους όραμα για την αθλητική κοινότητα της Θεσσαλονίκης.

Με την επιλογή του “ΑΡΗΣ” και συγκεκριμένα τον Θεό του Πολέμου, η παρέα εκείνη ήθελε να δώσει στο νεσοσύστατο αθλητικό σωματείο χαρακτήρα μαχητή, γενναιότητας και περηφάνιας. Μαζί φυσικά με το κίτρινο και το μαύρο, εμπνευσμένοι από τα χρώματα της Βυζαντινής αυτοκρατορίας! 

Γιάννης Αγγέλου, Λάζαρος Αγοραστός, Γρηγόρης Βλαχόπουλος, Λάζαρος Βλαχόπουλος, Πέτρος Γκοτζαμάνης, Αγγελος Ζέγας, Θεόδωρος Θεοδωρίδης, Δημήτρης Ιωαννίδης, Τηλέμαχος Καραγιαννίδης, Δημήτρης Κοτρότσης, Πέτρος Κρέης, Μήνωας Κυδωνάκης Λάζαρος Κωστίδης, Γιώργος Λάμπρου, Γιάννης Νακόπουλος, Θανάσης Παπαγεωργίου, Γιάννης Πλιάτσικας, Ρούσσος Ρωσσιάδης, Κάρολος Σαλούστο, Τάσος Τσιατσιαπάς, Πρόδρομος Κότσανος και Δήμου. Αυτοί ήταν οι 22 που έβαλαν τις υπογραφές τους στο καταστατικό. Τα 22 άτομα που στο πέρασμα των δεκαετιών έγιναν εκατοντάδες και εκατοντάδες χιλιάδες! 

Κάπως έτσι έγινε λοιπόν η αρχή. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Ιστορία με ένδοξες αλλά και πικρές στιγμές. Δεν στάθηκαν όμως ικανές για να ανακόψουν την πορεία του συλλόγου, ο οποίος εξελίχθηκε σε βασικό κομμάτι του αθλητισμού της χώρας.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X