Οι τρεις "σωματοφύλακες"

από Γιώργος Γκάτος

Σε μια εποχή, που ο Ερασιτέχνης ΑΡΗΣ δεν διάγει και τις καλύτερες ημέρες του, δεδομένων των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι επενδύουν στα τμήματά του και απολαμβάνουν τους καρπούς των προσπαθειών τους.

Γράφει η ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΛΚΑΤΙΔΟΥ

Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα των κ.κ. Ρεντζεπέρη, Βουτσά και Καραγιάννη, οι οποίοι ηγούνται των προσπαθειών των τμημάτων γυναικείου βόλεϊ, γυναικείου ποδοσφαίρου και ανδρικού πόλο αντίστοιχα. Η πορεία και των τριών αυτών τμημάτων φέτος είναι αξιοσημείωτη και η “ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ!” σκιαγραφεί τα προφίλ των τριών προαναφερθέντων: με τι ασχολούνται επαγγελματικά, ποια η σχέση τους με τον ΑΡΗ, αλλά και με το τμήμα που υπηρετούν.

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΒΟΛΕΪ – Γιάννης Ρεντζεπέρης

Το γυναικείο βόλεϊ του ΑΡΗ είναι το πιο επιτυχημένο ομαδικό τμήμα του “κιτρινόμαυρου” Ερασιτέχνη φέτος! Και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι κατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία του να προκριθεί στους τελικούς του πρωταθλήματος και μετά από 23 χρόνια να τσεκάρει το εισιτήριο για τα ευρωπαϊκά Κύπελλα.
Πίσω από τη μεγάλη αυτή επιτυχία βρίσκεται ο Γιάννης Ρεντζεπέρης, ο οποίος προτιμάει να μιλάει με πράξεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο και όχι με λόγια. Η πορεία του την τελευταία πενταετία στο τμήμα το έχει αποδείξει άλλωστε.

ΑΡΗΣ-Τσέλσι ήταν η αρχή

Ο Γιάννης Ρεντζεπέρης είναι πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα και, μάλιστα, διδάκτωρ του Πολυτεχνείου του AACHEN της Γερμανίας. Η σχέση του με τον αθλητισμό και το βόλεϊ μετράει μια δεκαετία, όχι, όμως και η σχέση του με τον ΑΡΗ, αφού αυτή χρονολογείται από τα παιδικά του χρόνια. Η πρώτη του επαφή με τον “κιτρινόμαυρο” Σύλλογο ήταν το 1970, όταν και πήγε με το θείο του να παρακολουθήσει στο Καυτανζόγλειο Στάδιο την αναμέτρηση των “κιτρινόμαυρων” με την Τσέλσι. Τότε “κόλλησε” το μικρόβιο και έγινε πιστός φίλος των ομάδων μπάσκετ και ποδοσφαίρου του Συλλόγου.

Η σχέση του με το βόλεϊ

Αφετηρία της ενασχόλησής του με το βόλεϊ ήταν το Ανατόλια, όταν για έξι χρόνια διετέλεσε πρόεδρος της ομάδας των αποφοίτων του Κολεγίου. Αφού έληξε η συνεργασία του με το Ανατόλια και μετά από πρόταση του συνεργάτη του, Γιάννη Γιαννάκη, έγινε η επαφή με τον ΑΡΗ. Η συνεργασία των δύο πλευρών ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2013 και ο στόχος ήταν ξεκάθαρος από την αρχή: η άμεση επιστροφή του γυναικείου τμήματος βόλεϊ στα μεγάλα “σαλόνια”! Η επιθυμία μπορεί να μην πραγματοποιήθηκε αμέσως και να χρειάστηκε να περιμένει έναν χρόνο, όμως, στο τέλος όλοι οι συντελεστές τα κατάφεραν.

Η επέκταση της συνεργασίας

Το 2015 ο Α.Σ. ΑΡΗΣ προχώρησε στην επέκταση της συνεργασίας του μαζί με τον κ. Ρεντζεπέρη, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη και σημαντική προσφορά του στο Σύλλογο, ενώ τη χρονιά εκείνη ανέλαβε και τις Ακαδημίες, όπου οι πρώτες επιτυχίες δεν άργησαν να φανούν.

Ο τελικός και η Ευρώπη

Ο ΑΡΗΣ κατέκτησε τη 2η θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και αφού ξεπέρασε επιτυχώς το εμπόδιο του ΑΟ Θήρας βρέθηκε στους τελικούς του πρωταθλήματος. Και μόνο η παρουσία σε αυτούς κάνει το τμήμα να έχει επανακτήσει τη χαμένη του αίγλη και παράλληλα δημιούργησε προσδοκίες για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον.

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ – Ευάγγελος Βουτσάς

Ο Ευάγγελος Βουτσάς είναι ένας άνθρωπος, που δεν δίνει συχνά συνεντεύξεις και δεν φωτογραφίζεται ακόμη και αν πρόκειται για τον αγαπημένο του ΑΡΗ. Κρατάει χαμηλούς τόνους, όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κυλάει “κίτρινο αίμα” στις φλέβες του! Ο ίδιος είναι φίλος του Συλλόγου από μικρό παιδί! Από τότε, δηλαδή, που τον πήγε ο πατέρας του στο γήπεδο για να παρακολουθήσει τον αγαπημένο του ΑΡΗ! 
Βρίσκεται στο “τιμόνι” του γυναικείου ποδοσφαίρου των “κιτρινόμαυρων” την τελευταία πενταετία και φέτος απολαμβάνει την καταπληκτική πορεία της ομάδας του, που πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος διεκδικεί επί ίσοις όροις απέναντι στον Π.Α.Ο.Κ. τον τίτλο του πρωταθλητή.

Η σχέση του με τον αθλητισμό

Η σχέση του κ. Βουτσά με τον αθλητισμό χρονολογείται από τα εφηβικά του χρόνια. Ο ίδιος δοκίμασε τις δυνάμεις του στο μπάσκετ και η πορτοκαλί μπάλα τον κέρδισε από το ποδόσφαιρο, το οποίο, όμως, παρακολουθούσε φανατικά ως φίλαθλος. Τελικά, η μοίρα τα έφερε έτσι και ο ίδιος κάποια χρόνια μετά ασχολήθηκε με το γυναικείο ποδόσφαιρο του ΑΡΗ!

Η επαγγελματική του ενασχόληση και οι “κιτρινόμαυρες”

Ο υπεύθυνος του γυναικείου ποδοσφαίρου του ΑΡΗ δραστηριοποιείται στον χώρο της εστίασης και είναι ένας από τους πλέον επιτυχημένους επιχειρηματίες. Διατηρεί μια επιχείρηση με εμπόδιο και διανομή τροφίμων, όμως, παράλληλα βρίσκει χρόνο και αφιερώνει στον αγαπημένο του ΑΡΗ. Η αγάπη του για το Σύλλογο τον οδήγησε να ασχοληθεί αρχικά με το βόλεϊ των “κιτρινόμαυρων” στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, ενώ τα τελευταία πέντε χρόνια ηγείται της προσπάθειας του γυναικείου ποδοσφαίρου. Ήταν τότε που η ομάδα είχε υποβιβαστεί στη Β’ Εθνική και ο Ευάγγελος Βουτσάς θέλησε να βοηθήσει, προκειμένου αυτή να επιστρέψει στα μεγάλα “σαλόνια”. Έτσι και έγινε και την επόμενη χρονιά οι “κιτρινόμαυρες” επανήλθαν στην Α’ Εθνική, ανεβαίνοντας κάθε χρόνο ένα σκαλοπάτι. 
Φέτος, η πορεία του τμήματος έχει κάνει πολλούς να ασχοληθούν με αυτό, ιδίως αν λάβει κανείς υπόψη του το γεγονός ότι νίκησε δύο φορές τον πρωταθλητή Π.Α.Ο.Κ. Ο ΑΡΗΣ είναι πλέον στη 2η θέση της βαθμολογίας και στο -1 βαθμό από τις “ασπρόμαυρες” και ως εκ τούτου όλα είναι “ανοιχτά” για το ποια ομάδα θα τερματίσει φέτος πρώτη.
Όσον αφορά στους λόγους που τον έκαναν να ασχοληθεί με το γυναικείο ποδόσφαιρο και όχι με κάποιο άλλο, αυτοί είχαν να κάνουν με το ότι η κόρη του ανήκει στο τμήμα του ΑΡΗ και αποτέλεσε το κίνητρο για τον πατέρα της. Από τότε, όμως, έγινε ένα με το τμήμα!

ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ – Πασχάλης Καραγιάννης

Είναι ο μόνος από τους τρεις εφόρους των πλέον πετυχημένων τμημάτων του Α.Σ. ΑΡΗΣ που είναι “παιδί” του Συλλόγου! Και αυτό γιατί ο ίδιος τον έχει υπηρετήσει για πολλά χρόνια ως αθλητής και πλέον βρίσκεται σε άλλο πόστο, αλλά πάντα κοντά στον αγαπημένο του ΑΡΗ! Ο Πασχάλης Καραγιάννης είναι επικεφαλής του τμήματος πόλο των “κιτρινόμαυρων” και έχει γευτεί δύο επιτυχίες σε ισάριθμα χρόνια, ενώ τη φετινή χρονιά η ομάδα του κατάφερε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στα πλέι οφ της Α2 με… φόντο την άνοδο στα μεγάλα “σαλόνια”. 
Μάλιστα, οι “κιτρινόμαυροι” είναι η μοναδική ομάδα, που ανέβηκε πέρυσι από τη Β’ Εθνική και φέτος διεκδικεί την άνοδό της στην Α1.

“Πάππου προς πάππου” Αρειανός

Ο Πασχάλης Καραγιάννης είναι κατασκευαστής στο επάγγελμα και διαχειριστής αστικών και εξοχικών ακινήτων. Η σχέση του με τον ΑΡΗ ήταν λίγο-πολύ μονόδρομος: προέρχεται από οικογένεια “πάππου προς πάππου” ΑΡΕΙΑΝΟΥΣ. Επίσης, ο πατέρας του διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου για 20 χρόνια, ενώ υπήρξε αθλητής των τμημάτων στίβου και βόλεϊ. 
Ο ίδιος ο κ. Καραγιάννης ξεκίνησε να κολυμπάει στον ΑΡΗ το 1980 και για έντεκα χρόνια υπήρξε αθλητής του τμήματος, φέρνοντας πολλές επιτυχίες στο Σύλλογο. Παράλληλα, από το 1985 έως το 1990 έπαιξε και πόλο στις ομάδες παίδων και νέων του ΑΡΗ.

Από το βόλεϊ στο κολύμπι και το πόλο

Ο Πασχάλης Καραγιάννης, μετά το τέλος της αθλητικής του καριέρας, σπούδασε στα ΤΕΦΑΑ και για δύο χρόνια ασχολήθηκε ως προπονητής στο κολυμβητικό τμήμα του ΑΡΗ, ενώ δεν άργησε να περάσει στο διοικητικό τομέα. Από το 1993 έως το 1997 υπήρξε μέλος του “κιτρινόμαυρου” ΤΑΠ και υπεύθυνος τμήματος και διαφήμισης αυτού. Στη συνέχεια πήρε μια απόσταση από τα κοινά του αγαπημένου του Συλλόγου, παρακολουθώντας πλέον ως φίλαθλος τους αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ επέστρεψε δριμύτερος τον Οκτώβριο του 2014 ως έφορος του κολυμβητικού τμήματος. Την επόμενη χρονιά διετέλεσε έφορος και του κολυμβητικού και του τμήματος υδατοσφαίρισης του Συλλόγου, όμως, στη συνέχεια άφησε το κολύμπι και επικεντρώθηκε στο πόλο. 
Με αυτό πανηγύρισε δύο ανόδους την τελευταία διετία, ενώ η φετινή χρονιά είναι ήδη επιτυχημένη από την στιγμή που η ομάδα θα είναι στα πλέι οφ του πρωταθλήματος.

Προτεινόμενα Άρθρα