Χωρίς νερό μέχρι αύριο το απόγευμα η Θεσσαλονίκη

από AllAboutARIS

Προβλήματα και στην υδροδότηση έφερε η θεομηνία που έπληξε από νωρίς το μεσημέρι την πόλη της Θεσσαλονίκης. Συνεργεία της ΕΥΑΘ βρίσκονται επί ποδός προκειμένου να αποκαταστήσουν τις βλάβες και την θολότητα στο δίκτυο του νερού.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της ΕΥΑΘ, προκειμένου να διασφαλιστεί με τους απαραίτητους υγιεινολογικούς ελέγχους ότι είναι κατάλληλο για κατανάλωση το νερό. Έτσι, χωρίς νερό θα μείνει για όλο το βράδυτο κέντρο της Θεσσαλονίκης μέχρι αύριο το απόγευμα, όπως και άλλες περιοχές της πόλης, μεταξύ άλλων Τούμπα, Χαριλάου, Μαρτίου, Αμπελόκηπους, Πυλαία, Πανόραμα, Βασιλίσσης Όλγας και Καλαμαριά, παρότι έχει αυξηθεί η τροφοδοσία με νερό από τον Αλιάκμονα μέσω της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης.

Το πρόβλημα

Το πρόβλημα όπως αναφέρει η ΕΥΑΘ οφείλεται σε αυξημένη θολότητα που προκλήθηκε από τη μεσημεριανή νεροποντή -τα αίτια διερευνώνται- και οι πρώτες ενδείξεις από τους επιβεβλημένους από τη νομοθεσία ελέγχους θα φανούν μόνο αύριο το μεσημέρι (τουλάχιστον 21 ώρες μετά τη νεροποντή), οπότε και θα κριθεί αν το νερό είναι απολύτως ασφαλές για να δοθεί στην κατανάλωση.

Έχει ληφθεί μέριμνα για ευαίσθητες δομές όπως είναι τα νοσοκομεία, ενώ η διοίκηση της ΕΥΑΘ είναι σε επαφή και συνεννοήσεις με τον κεντρικό δήμο και επαγγελματικούς φορείς.

Η ΕΥΑΘ παρακαλεί και ευχαριστεί για την κατανόηση των καταναλωτών. «Η ασφάλεια και η ποιότητα του πόσιμου νερού οφείλει να είναι αδιαπραγμάτευτη», είπε στην ανακοίνωσή της η ΕΥΑΘ.

Νωρίτερα…

Η ΕΥΑΘ αρχικά ανακοίνωσε ότι έως τις 16:00 θα διαρκέσει η διακοπή υδροδότησης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, έπειτα έως τις 19:00, ωστόσο σύμφωνα με νέα ανακοίνωση, η αποκατάστασή της θα είχε ολοκληρωθεί μέχρι τις 21:00.

Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση η ΕΥΑΘ, το πρόβλημα παρουσιάζεται στο Δενδροπόταμο, καθώς εμφανίστηκε θολότητα στο δίκτυο υδροδότησης μετά τη σφοδρή νεροποντή.

Σημειώνεται ότι έκτακτη διακοπή νερού είναι σε εξέλιξη στους Αμπελόκηπους, από τη Λεωφόρο Καλλιθέας / 78 / 28ης Οκτωβρίου / Κατσάνου / Βαινδηρίου  Ρήγα Φεραίου / Λήγδων και σε όλες τις παρακείμενες οδούς, με εκτιμώμενο χρόνο αποκατάστασης της υδροδότησης, αύριο το πρωί στις 10:00.

Προτεινόμενα Άρθρα