Ήξεραν για τους νεκρούς και έστησαν το "σόου Τσίπρα"

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Ο Π. Κουρουμπλής, αποκάλυψε ότι δεν αξιολογήθηκε σωστά η είδηση περί νεκρού. Αστυνομικού και ΟΥΚάδες αποκαλύπτουν ότι γνώριζαν πριν νυχτώσει ότι υπήρχαν νεκροί. Κι όμως, στο Κέντρο Επιχειρήσεων ο Τσίπρας και οι υπουργοί ήταν σε άλλο κόσμο.

Βόμβα για την κυβέρνηση αποτελούν οι μαρτυρίες πυροσβεστών, αστυνομικών, στρατιωτικών αλλά και του ίδιου του υπουργού Ναυτιλίας, για τις πρώτες ώρες της πυρκαγιάς. Ολοι τους, επιβεβαιώνουν ότι από την αρχή γνώριζαν για νεκρούς αλλά είτε δεν αξιολόγησαν σωστά την πληροφορία είτε την απέκρυψαν για να κάνουν στη συνέχεια το αποτυχημένο σόου στο Κέντρο Επιχειρήσεων.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας το πρωί στο ραδιόφωνο του Θέματος, αναγκάστηκε να αποκαλύψει αυτό που όλοι γνωρίζαμε. Ότι δηλαδή λίγη ώρα μετά αφ’ ότου η πύρινη λαίλαπα χτύπησε το Μάτι, υπήρχαν αναφορές για νεκρούς.

Ερωτηθείς σχετικά με τη σημερινή δήλωση-βόμβα του επικεφαλής των 40 ανδρών της Ομάδας Υποβρυχίων Αποστολών που έσωσαν εκατοντάδες ανθρώπους στο Μάτι, ότι με τους άνδρες του εντόπισαν τους νεκρούς πολύ έγκαιρα, και συγκεκριμένα πριν νυχτώσει, και ενημέρωσαν την πολιτική ηγεσία, ο κ.Κουρουμπλής απάντησε ότι πράγματι «υπήρχε αυτή η πληροφορία» αλλά δεν αξιολογήθηκε ως ασφαλής αφού αυτοί οι άνθρωποι δούλευαν στη θάλασσα.

Προτεινόμενα Άρθρα