Στους "32" του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ο Γκιώνης

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Σταθερός και στους 32 ο Γκιώνης

O Έλληνας αθλητής έχασε το 1ο σετ από τον Ρουμάνο Χούνορ Σοκς, αλλά βρήκε άμεσα ρυθμό, έπαιξε πολύ σταθερά και επικράτησε με 4-1 σετ. Στους «32» αντιμετωπίζει αύριο το βράδυ (στις 21:00 με άγνωστο ακόμα το τραπέζι) τον Δανό Άντερς Λιντ.

Η Κατερίνα Τόλιου αποκλείστηκε από πολύ δυνατή αντίπαλο στον 1ο γύρο του απλού γυναικών, αλλά φυσικά μπορεί να είναι απόλυτα ικανοποιημένη από την πορεία της στη διοργάνωση. Στο απλό πέτυχε συνολικά τρεις νίκες και χρειάστηκε να περάσει μέσα από δύο προκριματικές φάσεις για να προκριθεί στο ταμπλό.

Η Τόλιου δεν είχε ευνοηθεί στην κλήρωση, καθώς κλήθηκε ν’ αντιμετωπίσει τη Ρωσίδα Πολίνα Μικαΐλοβα, νούμερο 13 του αγωνίσματος και της ευρωπαϊκής κατάταξης Σεπτεμβρίου. Η Μικαΐλοβα των τεσσάρων χάλκινων μεταλλίων από Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, επικράτησε 4-1 σετ με την Τόλιου να υστερεί μόνο στο 2ο και το 5ο σετ. Η εξέλιξη 8-11, 2-11, 9-11, 12-10 και 4-11. Υπενθυμίζουμε ότι η πρώτη Ελληνίδα της διεθνούς κατάταξης είχε και χτες αντίπαλο τη Μικαΐλοβα στο διπλό μικτό και αποκλείστηκε με συμπαίκτη τον Γκιώνη (η Ρωσίδα αγωνίστηκε με τον Σιμπάεφ).

Προτεινόμενα Άρθρα