Σε θετικό κλίμα η συνάντηση Σπίρτζη – εργαζομένων στον ΟΑΣΘ

από AllAboutARIS

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση των εργαζομένων του ΟΑΣΘ με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, στην Αθήνα, με αφορμή την τροπολογία που έχει ψηφιστεί και επιτρέπει την εκχώρηση δρομολογίων που εκτελεί ο ΟΑΣΘ, στα ΚΤΕΛ ή σε ιδιώτες.

Η συνάντηση ξεκίνησε με δύο ώρες καθυστέρηση, περίπου στις 12:00 και διήρκησε περίπου δύο ώρες. 

Όπως όλα δείχνουν, οι εργαζόμενοι είναι ικανοποιημένοι και δεν θα προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις καθώς έλαβαν διαβεβαιώσεις ότι οι θέσεις εργασίας τους δεν τίθενται σε κίνδυνο ακόμη και όταν θα προχωρήσει το συγκεκριμένο σχέδιο για την ενεργοποίηση των ΚΤΕΛ στην ύπαιθρο της Θεσσαλονίκης.

“Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα. Λάβαμε διαβεβαιώσεις για τα θέματα που θέσαμε μετά την ψήφιση της τροπολογίας και κυρίως για όσα αφορούν τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας του προσωπικού, μετά τη μετάβαση στον ΑΣΥΘ. Θα χρειαστεί να γίνουν και άλλες συναντήσεις για τη ρύθμιση λεπτομερειών, ωστόσο, δεν πρόκειται να προχωρήσουμε σε νέες κινητοποιήσεις”, ανέφερε ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης.

Υπενθυμίζεται ότι με αφορμή την κατατεθείσα τροπολογία, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ προχώρησαν την προηγούμενη εβδομάδα σε δύο στάσεις εργασίας και μία 24ωρη απεργία.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, ο ΓΓ του Υπουργείου, Θάνος Βούρδας, ο πρόεδρος του Οργανισμού, Στέλιος Παππάς και εκπρόσωποι των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ.

Προτεινόμενα Άρθρα