Δώδεκα νεκροί από πυροβολισμούς σε μπαρ

από AllAboutARIS

Τουλάχιστον δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν στο μπαρ της πόλης Thousand Oaks στη νότια Καλιφόρνια, όταν άγνωστος εισέβαλε και άνοιξε πυρ, όπως ανακοίνωσε ο σερίφης της κομητείας Βεντούρα.

Το BBC μεταδίδει ότι οι νεκροί είναι 13, συμπεριλαμβανομένου του δράστη και ενός αστυνομικού.

Την ίδια ώρα, αστυνομικές πηγές εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί.

Όλα έγιναν στο μπαρ-ψησταριά Borderline γύρω στις 11.30 (τοπική ώρα), όταν ένας άγνωστος άνοιξε πυρ. Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, επικράτησε πανικός και οι άνθρωποι έτρεχαν να κρυφτούν στις τουαλέτες και άλλους χώρους του μπαρ, προκειμένου να γλιτώσουν από τη μανία του δράστη.
Μια αστυνομική πηγή δήλωσε στους LA Times ότι μέτρησαν τουλάχιστον 30 πυροβολισμούς. Όπως είπαν μάρτυες, ο ύποπτος ήταν γύρω στα 20, με γενειάδα και φορούσε ολόμαυρα ρούχα.

Η αστυνομία σημείωσε ότι εξακολουθεί να προσπαθεί να θέσει την κατάσταση υπό έλεγχο, ενώ ακόμη δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αν ο ύποπτος που άνοιξε πυρ έχει συλληφθεί ή παραμένει ελεύθερος. Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο ύποπτος για το επεισόδιο αυτό μπορεί να χρησιμοποίησε καπνογόνα και ένα όπλο στην επίθεσή του.

Ένας αστυνομικός ανέφερε πριν από λίγο, ότι έχει συλλάβει έναν ύποπτο, ο οποίος ταιριάζει με την περιγραφή του δράστη. Το άτομο αυτό ήταν πεσμένο στο έδαφος με τρία τραύματα από πυροβολισμούς.

Τέσσερα ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στο σημείο για να περιθάλψουν τα τραυματισμένα άτομα.

Πλέον στην περιοχή έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις του FBI, ενώ ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρα της επίθεσης.
Οι μάρτυρες που περιγράφουν πως αρχικά ο δράστης πυροβόλησε τον φρουρό στην πόρτα. Εν συνεχεία έριξε βόμβες καπνού στο μπαρ και άρχισε να πυροβολεί. 

Σημειώνεται πως όπως αναφέρεται στον ιστότοπο του μπαρ, φιλοξενούσε μουσική βραδιά ενός κολεγίου με μουσική κάντρι.

Προτεινόμενα Άρθρα