36ος Μαραθώνιος Αθήνας: Ο Κενυάτης Μπρίμιν Μισόι ο μεγάλος νικητής της κλασικής διαδρομής

από Γιώργος Γκάτος

Ο Κενυάτης αθλητής Μπρίμιν Μισόι είναι ο μεγάλος νικητής στον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας.

Ο μαραθωνοδρόμος κάλυψε την κλασική διαδρομή των 42 χλμ σε χρόνο 2.10.57, γνωρίζοντας την αποθέωση κατά την είσοδο και τον τερματισμό του στο στάδιο “Καλλιμάρμαρο”.

Ο Κενυάτης είχε ξεχωρίσει από τους υπόλοιπους αθλητές και έχοντας σταθερό ρυθμό στα τελευταία χιλιόμετρα, τερμάτισε σε εξαιρετικά καλό χρόνο.

Ο Τέσφα Τορουνέχ ήταν δεύτερος με 2.12.52 και ο Αζμεράβ Τσερεμε τρίτος με 2.13.20.

Σπουδαίες εμφανίσεις πραγματοποίησαν και οι Ελληνες πρωταθλητές, που για μία ακόμη φορά επιβεβαίωσαν πως οι μεγάλες αποστάσεις βρίσκονται σε ανοδική πορεία. Ο Κώστας Γκελαούζος όπως και πέρυσι έτσι και φέτος τερμάτισε πρώτος, μόνο που τη φετινή σεζόν συνδύασε τη νίκη με νέο ατομικό ρεκόρ. Ο πρωταθλητής μας τερμάτισε σε 2.21.54 και άφησε στην ιστορία το 2.21.55, που είχε το 2016 στο Ντίσελνοτρφ. Ο Γκελαούζος κατάφερε να πετύχει ατομικό ρεκόρ στην αυθεντική διαδρομή, που θεωρείται αν όχι η δυσκολότερη, μία από τις δυσκολότερες στον πλανήτη. Ο Χριστόφορος Μερούσης, σταθερή αξία στο αγώνισμα, κατάφερε και φέτος να είναι πρωταγωνιστής και με 2.23.43 να καταλάβει την δεύτερη θέση. Ατομικό ρεκόρ πέτυχε και ο τρίτος της κατάταξης, Παναγιώτης Καραϊσκος, ο οποίος τερμάτισε σε 2.23.53 και πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ, αφού βελτίωσε το 2.25.37 του Βερολίνου.

Προτεινόμενα Άρθρα