Ιστορικός θρίαμβος των Νέων επί της Αγγλίας!

από Γιώργος Γκάτος

Απέναντι τους είχαν παιδιά που παίζουν στις ακαδημίες της Μάντσεστερ Σίτι, της Άρσεναλ, της Τσέλσι, της Τότεναμ, της Λίβερπουλ και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ε, και λοιπόν; Τα παιδιά του Γιάννη Γκούμα τους κοίταξαν στα ίσα, κέρδισαν την Εθνική Νέων της Αγγλίας μες το ίδιο της το σπίτι με 2-1 και πήραν κεφάλι στον όμιλο του Elite Round, που δίνει εισιτήριο για τις 8 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.

Η ισοπαλία στην πρεμιέρα με την Δανία (2-2) φαίνεται ότι πείσμωσε τους διεθνείς μας που έπιασαν εξαιρετική απόδοση και αιφνιδίασαν τους Άγγλους, όταν έκαναν το 1-0 με τον Λιάβα, έπειτα από ασίστ του Μελιόπουλου.

Με συμπαγή αμυντική τακτική και πολύ καλά στημένα, η Εθνική μας κυνήγησε το δεύτερο γκολ και το βρήκε με τον Διαμαντή, μετά από κεφαλιά – πάσα του Μπότου μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Το μόνο που κατάφερε να κάνει η Αγγλία ήταν να μειώσει σε 2-1 στις καθυστερήσεις με πέναλτι του Γκιμπς-Γουάιτ. Πλέον η Εθνική Νέων κρατά την τύχη στα χέρια της, αφού με νίκη την Τρίτη επί της Τσεχίας (που ενδεχομένως να είναι αδιάφορη) προκρίνεται στις 8 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.

Η Εθνική μας ομάδα αγωνίστηκε με τους: Νικοπολίδη, Λύρατζη, Διαμαντή, Αντζουλά, Μιχαηλίδη, Μπότο, Μελιόπουλο, Τσιγγάρα, Λιάβα (64’ Βιταλιώτη), Εμμανουηλίδη και Σέχου (53’ Τσαούση).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

1. ΕΛΛΑΔΑ    2    4    4-3

2. ΑΓΓΛΙΑ    2    3    4-2

3. ΔΑΝΙΑ    1    1    2-2

4. ΤΣΕΧΙΑ    1    0    1-4

Προτεινόμενα Άρθρα