Χρόνια πολλά Αρειανάρα μας! (vid)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Την 25η του Μάρτη, η Ελλάδα γιορτάζει την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Την ίδια μέρα μετά από πάρα πολλά χρόνια, ένα ακόμη γεγονός ήρθε για να σημαδέψει τη συγκεκριμένη ημερομηνία

Στις 25 του Μάρτη το 1914, 22 άτομα κάθισαν στο ίδιο τραπέζι και σύμφωνησαν να ιδρύσουν το δικό τους αθλητικό σωματείο. Μία τρέλα της εποχής; Μία ιδέα με όραμα; Κανείς δεν ξέρει πως κατέληξαν εκεί. Σίγουρα όμως δεν φαντάζονταν την εξέλιξη.

Μετά από 105 χρόνια, εκείνη η παρέα έχει περάσει στο πάνθεον της ιστορίας. Διότι το δικό τους εγχείρημα, εξελίχθηκε. Μεγάλωσε. Γιγαντώθηκε. Και σημάδεψε μία ολόκληρη χώρα. Αθλητικά και όχι μόνο.

Ο πρωτοπόρος ΑΡΗΣ. Η ομάδα του πρώτου πανελληνίου πρωταθλήματος. Ο σύλλογος που έκανε τους Έλληνες να αγαπήσουν το μπάσκετ και να το εξελίξουν σε εθνικό τους σπορ. Αναρίθμητες επιτυχίες σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο. Το σωματείο που εξελίχθηκε σε κοινωνικό φαινόμενο, με εκαντοντάδες χιλιάδες οπαδούς. Με τις χάρες και τις λύπες του. Οπως όλα σε αυτή τη ζωή. Ετσι και στον αθλητισμό. 

Εν έτει 2019 ο ΑΡΗΣ παραμένει ο πιο πετυχημένος σύλλογος της Μακεδονίας και ένας από τους πιο πετυχημένους πανελληνίως. Ανεξάρτητος, περήφανος. Με τους πιστούς οπαδούς του, να τον ακολουθούν παντού. Στις επιτυχίες και στις πίκρες. Για τις ιδέες που πρεσβεύει. Για το κίτρινο και το μαύρο…

Αυτά και πολλά ακόμα, είναι ο ΑΡΗΣ! Και τα σημερινά του γενέθλια, έρχονται για να θυμίσουν όλα αυτά! Σε φίλους αλλά και εχθρούς!

Χρόνια πολλά λοιπόν μεγάλε ΑΡΗ, όπως σου τραγουδούσαν και οι φίλοι σου πριν λίγες μέρες. Χρόνια πολλά καμάρι της Μακεδονίας!

Προτεινόμενα Άρθρα