Ο βασιλιάς ξανά στον θρόνο του

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο "ξοφλημένος" που μπόρεσε ξανά να γίνει κύριος και διαχειριστής του πεπρωμένου του

Ενα πολύ άσχημο διαζύγιο ήταν η αφορμή και τα προβλήματα τραυματισμών στην πλάτη η πραγματική αιτία του «κατήφορου» του πιο προικισμένου παίκτη γκολφ που υπήρξε ποτέ. Όταν στην εξίσωση μπήκαν και οι διάφορες ουσίες στις οποίες αποπειράθηκε να πνίξει τον πόνο του, κυριολεκτικά και μεταφορικά, όλοι θεώρησαν πως ο Τάιγκερ Γουντς ήταν ξοφλημένος. Όχι μόνο ως αθλητής, αλλά και ως άνθρωπος.

 Όμως οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι δεν γεννιόμαστε όλοι φτιαγμένοι με τα ίδια υλικά. Τύποι σαν κι αυτόν διαθέτουν εκείνο τον σπάνιο συνδυασμό ατόφιου ταλέντου, εργατικότητας και προσωπικότητας που είναι αδύνατο να επιτρέψουν σε εξωγενείς παράγοντες ή στα αυτοκαταστροφικά κομμάτια του εαυτού τους να καθορίσουν το ποιοι είναι.

Το Σαββατοκύριακο που μόλις πέρασε ανήκει αποκλειστικά σε εκείνον. Στον άνθρωπο που στα 43 του χρόνια επέστρεψε μετά από 11 έτη σε μεγάλους τίτλους και μετά από 14 (!) σε Masters. Εκεί όπου πίσω στο 2005, την εποχή της απόλυτης κυριαρχίας του, στην Augusta, είχε προσφέρει μία από τις σπουδαιότερες παραστάσεις στο αθλητικό στερέωμα, με το περίφημο, αδιανόητο, πέρα από κάθε λογική «αδύνατο χτύπημα», που τελικά του χάρισε τον τίτλο.

Προτεινόμενα Άρθρα