“Υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού”

από Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ομορφαίνει τις κερκίδες του Κλ. Βικελίδης και του Παλέ και φιλοδοξεί να προσφέρει και μέσω της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Η Άννα-Μαρία Γιάντση δίνει την δική της μάχη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με αντικείμενο σε κάθε περίπτωση πολύ διαφορετικό από αυτό του αθλητισμού. Ο ΑΡΗΣ είναι μία από τις αγαπημένες της συνήθειες τα τελευταία χρόνια που έχει πυκνώσει τις εμφανίσεις της, όπου…παίζει ο Θεός. Η Άννα-Μαρία συστήνεται μέσω του AllAboutARIS με τις δικές της τοποθετήσεις για την επόμενη μέρα στην Θεσσαλονίκη και την Μακεδονία

“Ο επικείμενος στόχος για την επόμενη θητεία της Αλληλεγγύης είναι η επιτυχής υλοποίηση του ήδη διαμορφωμένου στρατηγικού σχεδιασμού για την επόμενη προγραμματική περίοδο, όπου αποτυπώνονται οι πραγματικές ανάγκες της Περιφέρειάς μας, τις οποίες οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε και να εξυπηρετήσουμε με αποτελεσματικότητα και συνέπεια προς όφελος των πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι κύριοι άξονες της αναπτυξιακής πολιτικής για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που θεωρώ ότι πρέπει να αποτελέσουν τις βασικές μας προτεραιότητες και θα πρέπει να δεσμεύσουν τον κύριο όγκο των δράσεών μας θα είναι η επιχειρηματικότητα, οι επενδύσεις, ο αγροδιατροφικός τομέας και οι υποδομές.

Καθώς θεωρώ τον αγροτικό τομέα ως ένα από τους σημαντικότερους πυλώνες της οικονομίας της Περιφέρειας, αντιλαμβανόμαστε όλοι την αναγκαιότητα ενίσχυσης και εκσυγχρονισμού του κλάδου ως την απόλυτη προτεραιότητά μας την οποία σκοπεύουμε να υλοποιήσουμε προωθώντας την έρευνα για τις καινοτόμες καλλιέργειες, λαμβάνοντας όσα υποστηρικτικά μέτρα χρειαστούν για την ενίσχυση των υφιστάμενων αγροτικών επιχειρήσεων, στηρίζοντας και ενισχύοντας με συστήματα διαπίστευσης και μεθόδους τυποποίησης τα προϊόντα της Μακεδονικής γης, ενισχύοντας τον πρωτογενής τομέα με τη δημιουργία υποδομών πιστοποίησης, στήριξης και προβολής των εξαγώγιμων προϊόντων αναζητώντας συνεργασίες με τους παραγωγικούς φορείς, βελτιώνοντας τα συστήματα προώθησης και εμπορίας, και τέλος, ενισχύοντας και προωθώντας τα agrologistics, την ευφυή γεωργία και την πράσινη και κυκλική οικονομία. Ακόμα πιστεύω στην ανάγκη ανάπτυξης συνεργειών και συνεργατικών σχηματισμών, τόσο μεταξύ των επιχειρήσεων του αγροτοδιατροφικού συμπλέγματος, όσο και με τους ευρύτερους τομείς και κλάδους της αλυσίδας της τελικής αξίας του αγροτικού προϊόντος, ως επιβεβλημένη και σημαντική, όπως επιβεβλημένη είναι και η ανάπτυξη επενδυτικών σχεδίων διαχείρισης και εξοικονόμησης ενέργειας στην παραγωγική διαδικασία, την προστασία του περιβάλλοντος στο πλαίσιο της κλιματικής αλλαγής, όπως διαμορφώνεται και στη νέα κοινή αγροτική πολιτική (ΚΑΠ 2020-2028).

Ακόμα, η δημιουργία μιας καινοτόμου Κεντρικής Μακεδονίας που θα στρέφει το παραγωγικό της μοντέλο στην εξειδίκευση και τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στην ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας και την δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για την υλοποίηση επενδύσεων στους τομείς του περιβάλλοντος και της ενέργειας, την βιώσιμη ανάπτυξη σε αγροτικές περιοχές, τη διαρκή ενημέρωση και την θεσμοποίηση της διαρκούς εκπαίδευσης και κατάρτισης στους παραγωγικούς κλάδους, αποτελεί το κοινό μας όραμα και την αναμέτρηση με τον εαυτό μας.

Μπορεί σε κάποιους όλα τα παραπάνω να φαίνονται δύσκολες προκλήσεις, αλλά στον Συνδυασμό της Αλληλεγγύης είμαστε πεπεισμένοι ότι είναι και εφικτά και πραγματοποιήσιμα, μιας και για να τα δούμε να υλοποιούνται χρειάζεται θέληση, συνεργασίες, όρεξη, φρέσκα μυαλά, ικανότητα και εργατικότητα, χαρακτηριστικά τα οποία διαθέτουμε και είμαστε διατεθειμένοι να θέσουμε προς όφελος των κατοίκων της Μακεδονίας μας.

Όσον αφορά τον ΑΡΗ τα τελευταία χρόνια παρακολουθώ όλο και περισσότερο και φυσικά ως Περιφέρεια υπάρχουν πολλές δράσεις και σε σχέση με τον σύλλογο, αλλά και το στάδιο του ΑΡΗ, το Κλ. Βικελίδης”.

* Η Άννα-Μαρία Γιάντση είναι υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στο νομό Θεσσαλονίκης με τον Απόστολο Τζιτζικώστα στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Διετέλεσε Πρόεδρος στο Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (Ι.Γ.Ε.), Ν.Π.Δ.Δ., Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όπως επίσης Αντιπρόεδρος στον ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων), Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ν.Π.Ι.Δ. Είναι Δασολόγος M.Sc. και Υποψήφια Διδάκτωρ, Τμήμα Νομικής Σχολής, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Προτεινόμενα Άρθρα