Τζιτζικώστας: "Περιμένουμε από τον ΑΡΗ προτάσεις για να στηρίξουμε μέσω ΕΣΠΑ"

από Γιώργος Γκάτος

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο έργο που παρήγαγε η Περιφέρεια, ενώ δεν παρέλειψε να τοποθετηθεί για το ζήτημα της Μακεδονίας

Για το ότι αν η προεκλογική περίοδος είναι κουραστική:

“Είναι αλήθεια αλλά είναι ωραίο όταν έχεις πράγματα να πεις. Εμείς έχουμε πράγματα να δείξουμε γιατί πραγματικά κάναμε ένα πολύ μεγάλο έργο αυτά τα χρόνια. Στον χώρο της παιδείας με νέα σχολεία, στον χώρο της υγείας με παρεμβάσεις στα νοσοκομεία, στο περιβάλλον με αντιπλημμυρικά έργα που θωρακίζουν την ζωή των συμπολιτών μας. Κάναμε επίσης έργα επιχειρηματικότητας, στην κοινωνική πολιτική για την στήριξη των αδύναμων συμπολιτών μας. Κάναμε έργα στον αθλητισμό, τον τουρισμό και τον πολιτισμό. Πάντού”

Για το γεγονός ότι η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι η πρώτη στην απορρόφηση Ευρωπαϊκών κονδυλίων:

“Πράγματι είμαστε η πρώτη περιφέρεια στην Ελλάδα εδώ και πέντε συνεχείς χρονιές στην απορρόφηση Ευρωπαϊκών κονδυλίων. Μέσα από αυτά τα κονδύλια κάνουμε σήμερα στη Κεντρική Μακεδονία, 1000 μικρά, μεσαία και μεγάλα έργα σε όλους τους τομείς που προανέφερα. Αυτά τα έργα αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας και δημιουργούν προϋποθέσεις για να πετύχουμε την ανάπτυξη στον τόπο μας. Δημιουργούνται χιλιάδες θέσεις εργασίας, οπότε προσπαθούμε πάντα στα μέτρα των δυνατοτήτων μας, σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για την χώρα να κάνουμε τη δουλειά μας. Γι’αυτό ζητάμε την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας, ώστε να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε το έργο μας”.

Για την αθλητική ανάπτυξη της Κεντρικής Μακεδονίας και τις υποδομές της:

“Εμείς είμαστε εδώ για όλες τις ομάδες της Κεντρικής Μακεδονίας, τις μεγάλες, τις μικρότερες αλλά ακόμη και για τις ερασιτεχνικές. Κάνουμε παρεμβάσεις σε μικρότερα γήπεδα σε όλη την κεντρική Μακεδονία, ώστε να έχουν εγκαταστάσεις τα παιδιά μας. Η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία έχει πολλά να δώσει στον αθλητισμό. Όπως επίσης και οι ομάδες, μεγάλες και μικρές.”

Για το θέμα του πάρκινγκ στο “Κλεάνθης Βικελίδης”:

“Εμείς είμαστε εδώ, όταν έρθει κάποια πρόταση από τον ΑΡΗ για την αναβάθμιση του “Κλεάνθης Βικελίδης” προκειμένου να στηρίξουμε με ευρωπαικούς πόρους και κονδύλια την αναβάθμιση του γηπέδου αλλά και της ευρύτερης περιοχής.”

Για την Περιφέρεια της Αττικής, που χρηματοδότησε το γήπεδο της ΑΕΚ:

“Είναι χρήματα του κράτους, που πηγαίνουν και γίνονται μέσω της περιφέρειας έργα σε γήπεδα. Το κράτος επιλέγει να επενδύσει και να κάνει αυτό το γήπεδο, μέσω της περιφέρειας. Εγώ αυτό που είπα και κάνω πράξη, είναι ότι όποιος σύλλογος επιθυμεί και έχει σχέδιο για αναβάθμιση των υποδομών του, είμαστε ανοιχτοί για την εξεύρεση ευρωπαϊκών κονδυλίων. Χρειάζεται ολοκληρωμένο σχέδιο και εμείς θα κοιτάξουμε πως μπορεί να χρηματοδοτηθεί από Ευρωπαϊκούς πόρους.”

Για το αν οι υποδομές βοηθούν γενικότερα την πόλη:

“Μια μεγάλη και σοβαρή αθλητική υποδομή, βοηθάει αρχικά τον αθλητισμό και στη συνέχεια την περιοχή γιατί γίνεται πόλος έλξης. Είναι σημαντικό να αναβαθμίσουμε τις αθλητικές μας υποδομές και να κάνουμε γήπεδα μεγάλα και σύγχρονα, που θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον τουριστών.”

Για το ότι δεν υπάρχουν μεγάλες εντάσεις στη Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας:

“Ακριβώς έτσι είναι. Εμείς ως Περιφέρεια και ως διοίκηση αυτής, ενώνουμε και δεν διχάζουμε. Δεν είμαστε άνθρωποι που ενοχλούμε τον κόσμο με τις πράξεις μας. Ότι εφαρμόσαμε, το κάναμε μετά από εξαντλητικό διάλογο. Δεν κάναμε ποτέ κάτι από πάνω προς τα κάτω. Συναποφασίζουμε με τον κόσμο. Όσα κάναμε μέχρι σήμερα, ειναι έργα που προέκυψαν από τις ανάγκες των συμπολιτών μας. Η Μακεδονία μας ενώνει, δεν μας χωρίζει. Δεν πρέπει να αφήνουν την πόλωση, τον λαϊκισμό και τις “κοκορομαχίες” να μας κυβερνούν.”

Για το θέμα της Μακεδονίας:

“Το χειρότερο είναι ότι θα έχει επιπτώσεις στη χώρα μας, όχι μόνο στις εκλογές. Το γεγονός ότι μπαίνουμε σε περιπέτειες με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, που έτρεξε άρον άρον να κλείσει μια συμφωνία η οποία μας δημιουργεί τεράστια ζητήματα αποσταθεροποίησης. Βλέπετε ήδη τα θέματα της δήθεν μακεδονικής μειονότητας εδώ, θέματα μιας τάχας υπαρκτής μακεδονικής γλώσσας. Ζητήματα που μόνοι μας δημιουργήσαμε, αυτό είναι το παράδοξο. Η Ελλάδα ήρθε να αναγνωρίσει όλη την αλυτρωτική προπαγάνδα των Σκοπίων, μέσα σε μερικά φύλλα χαρτιών. Εμείς θεωρούμε ότι αυτά τα προβλήματα που θα έχουμε μπροστά μας, είναι μεγάλα και δεν είναι μόνο τα εθνικά ζητήματα. Είναι και ζητήματα με το θέμα της επωνυμίας των μακεδονικών προϊόντων που βάλονται αυτή τη περίοδο με τη Συμφωνία των Πρεσπών που επιτρέπει στους Σκοπιανούς να τα χρησιμοποιούν ως “μακεδονικά” προϊόντα και αφήνει τις επιχειρήσεις μας τελείως ανυπεράσπιστες. Γι’αυτό και ως περιφέρεια μαζί με τα επιμελητήρια έχουμε διαμορφώσει μια ομάδα και προσπαθούμε να υποστηρίξουμε όσους έχουν προβλήματα με αυτό το ζήτημα των επωνυμιών.

Ενώ κλείνοντας τόνισε:

“Εγώ προσωπικά είμαι εδώ και με την εμπιστοσύνη των πολιτών μας θα είμαι εδώ και για τα επόμενα χρόνια για να προστατέψω τα συμφέροντα της Μακεδονίας. Εμείς ξεκινάμε από την επόμενη μέρα και συνεχίζουμε για να ολοκληρώσουμε το έργο που ξεκινήσαμε στην Κεντρική Μακεδονία. Δεν σταματάμε, δεν κουραζόμαστε.”

Προτεινόμενα Άρθρα