Όταν το ήθος και οι αρχές κυριαρχούν σε ένα καθεστώς ανθρωποφαγίας

από Αντώνης Γκάτζιος

Το ήθος και τις αρχές ή τα έχεις, ή όχι. Μέση κατάσταση δεν υπάρχει. Και ειδικά σε έναν χώρο με πολύ παρασκήνιο και ενίοτε… σαπίλα, όπως αυτός του αθλητισμού, είναι δυο φορές σημαντικό να διαθέτεις αυτά τα δύο δυσεύρετα χαρίσματα.

Ο Σάββας Καμπερίδης αποχώρησε από το τεχνικό τιμ του Περιστερίου. Αιτία, όσα έγιναν με τον Ηλία Ζούρο, τον οποίο η αθηναϊκή ομάδα «άδειασε» από τον πάγκο της ομάδας μα άκομψο τρόπο και παρά την πολύ καλή πορεία της. Ο Καμπερίδης θεώρησε σωστό να αποχωρήσει από το Περιστέρι, παρότι είχε μπροστά του μία ευκαιρία ζωής: Να γίνει χεντ κόουτς.

Ήταν μία από τις λύσεις που προτάθηκαν όταν η ΚΑΕ αποφάσισε ότι δε θα συνεχίσει με τον Ζούρο. Όμως ο Καμπερίδης δεν το συζήτησε καν. Θεώρησε ότι μ’ αυτόν τον τρόπο, θα πρόδιδε τον άνθρωπο που του εμπιστεύτηκε μία θέση στον πάγκο του Περιστερίου, όταν ο ίδιος αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τον ΑΡΗ μετά από επτά χρόνια.

Έτσι, έμεινε πιστός στις αρχές του και όχι μόνο δε δέχτηκε την πρόταση για να αναλάβει πρώτος προπονητής, αλλά αποχώρησε από το τεχνικό τιμ του Περιστερίου. Παρά την αβεβαιότητα στο χώρο του, όπου κανείς δεν ξέρει τι του ξημερώνει, και παρότι έχει εξαμελή οικογένεια Απέδειξε, έτσι, για ακόμα μία φορά ότι αποτελεί φωτεινή εξαίρεση σε ένα χώρο (και μία χώρα) που οι περισσότεροι πατούν επί πτωμάτων για να ανελιχθούν. Το έχει… πληρώσει πολλές φορές στην καριέρα του, αλλά είπαμε: Το ήθος και τις αρχές ή τα έχεις, ή όχι.

Προτεινόμενα Άρθρα