Κυριακή 1 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια ήμερα κατά του HIV/AIDS

από Νίκος Παπαδόπουλος

Δράσεις με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού για υιοθέτηση υγιέστερων και ασφαλέστερων στάσεων ζωής, θα πραγματοποιήσει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του HIV/AIDS, σήμερα Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019.

Στην Αθήνα, στο Γκάζι- Μετρό Κεραμεικός, την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου, από τις 09.00-22.00 στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μέσω της κινητής του μονάδας, θα μοιράζει ενημερωτικό υλικό και προφυλακτικά. Η ενημερωτική παρέμβαση θα υλοποιηθεί με τη συμμετοχή της ΜΚΟ HelMSIC.

Στη Θεσσαλονίκη, ο περιφερειακός εθνικός οργανισμός δημόσιας υγείας Βορείου Ελλάδος, έχει προγραμματίσει για 19η συνεχόμενη χρονιά, σειρά εκδηλώσεων στο κέντρο της πόλης.

Στην πλατεία Αγίας Σοφίας και ώρα 12:00-19:00, θα πραγματοποιείται ενημέρωση του γενικού πληθυσμού της πόλης και των επισκεπτών της, σε θέματα που αφορούν στον HIV/AIDS και θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό του Ε.Ο.Δ.Υ. και των συμμετεχόντων φορέων.

Παράλληλα, μουσικοί και χορευτικοί συντελεστές, όπως η χορευτική ομάδα SALSA του ΑΠΘ στις 14:30 και στις 18:00 και η ομάδα κρουστών Paranaue, θα στείλουν το μήνυμα της ημέρας, μέσα από τις δικές τους παραστάσεις.

Πηγή: skai.gr

Προτεινόμενα Άρθρα