Λονδίνο: Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα Κορωνοϊού

από Γιώργος Γκάτος

Στο μεταξύ ο 53χρονος από το Χόουβ της νότιας Αγγλίας, που μετέδωσε τον κορωνοϊό σε 11 Βρετανούς, δεν τελεί πλέον υπό ιατρική παρακολούθηση

Το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκε και στο Λονδίνο, τη στιγμή που η νόσος εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς. Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ο νέος ασθενής είναι Κινέζος.

Στο μεταξύ, ο 53χρονος Στιβ Γουόλς από το Χόουβ της νότιας Αγγλίας, κοντά στο Μπράιτον, που μετέδωσε τον κορωνοϊό σε 11 Βρετανούς θεραπεύτηκε, με την κατάστασή του να μην εμπνέει πια ανησυχία.

Προσεβλήθη από τον ιό ενώ βρισκόταν σε συνέδριο στη Σιγκαπούρη για την εταιρεία αναλύσεων στον τομέα του φυσικού αερίου Servomex.

Επέστρεψε στη συνέχεια στο Χόουβ όπου και διαγνώστηκε με τον ιό στις 6 Φεβρουαρίου.

Φεύγοντας από τη Σιγκαπούρη έκανε διακοπές με φίλους σε θέρετρο σκι στις γαλλικές Άλπεις, όπου πιστεύεται ότι μετέδωσε τον ιό σε 11 άτομα.

Στη Βρετανία συνολικά πάνω από 1700 άνθρωποι έχουν υποβληθεί σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί εάν πάσχουν από τον κορωνοϊό.

Κορωνοϊός: Βρετανοί επιστήμονες δοκιμάζουν νέο εμβόλιο στα ποντίκια

Ομάδα Βρετανών επιστημόνων στο Imperial College του Λονδίνου ξεκίνησε δοκιμές εμβολίου σε ποντίκια για τον κορωνοϊό.

“Δοκιμάσαμε το εμβόλιο που δημιουργήσαμε σε ποντίκια”, δήλωσε ο ερευνητής Πολ ΜακΚέι στο Λονδίνο, σε συνέντευξη στο γαλλικό πρακτορείο AFP.

“Ελπίζουμε ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα μπορέσουμε να δούμε την ανταπόκριση που είχε στα ποντίκια, στο αίμα τους, την αντίδραση αντισωμάτων τους στον κορονοϊό”, προσθέτει.

Οι επιστήμονες στο Imperial College του Λονδίνου ελπίζουν ότι η έρευνα σχετικά με τη νόσο θα βοηθήσει στην ανάπτυξη εμβολίου για τον κορωνοϊό.

ΠΟΥ: Είναι “πάρα πολύ νωρίς” να προβλέψουμε το τέλος της επιδημίας

Είναι ακόμη “πάρα πολύ νωρίς” να προβλέψουμε το τέλος της επιδημίας που προκάλεσε ο νέος κορωνοϊός, που εμφανίστηκε στην Κίνα, προειδοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

“Πιστεύω ότι σήμερα είναι πάρα πολύ νωρίς να επιχειρήσουμε να προβλέψουμε την αρχή, τη μέση ή το τέλος αυτής της επιδημίας” δήλωσε ενώπιον δημοσιογράφων ο Μάικλ Ράιαν, ο επικεφαλής του τμήματος υγειονομικών εκτάκτων αναγκών του ΠΟΥ.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του ΠΟΥ δήλωσε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων του νέου κοροναϊού στην Κίνα σταθεροποιήθηκε κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, όμως αυτή η εμφανής επιβράδυνση της εξάπλωσης της επιδημίας θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με “πολύ μεγάλη προσοχή”, πρόσθεσε.

Πηγή: protothema.gr

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X