Έρευνα σε βάρος του ιατροδικαστή για την υπόθεση του νεκρού βρέφους

από Αντώνης Γκάτζιος

Προκαταρκτική εξέταση κατά του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη διέταξε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.

Η έρευνα διατάχθηκε προκειμένου να διαπιστωθεί η τέλεση ή μη πειθαρχικού παραπτώματος, μετά τις επανειλημμένες δηλώσεις του κ. Μπουζιάνη για κακοποίηση του βρέφους 11 μηνών που πέθανε την Κυριακή.    

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ. Τσιάρας ζητά από τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νικόλαο Καρακούκη, να ελέγξει εάν ο Σ. Μπουζιάνης υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα, στο πόρισμά του για τον θάνατο του 11 μηνών βρέφους από τη Συρία.   
 
Υπενθυμίζεται ότι ο εν λόγω ιατροδικαστής μίλησε από την πρώτη στιγμή για σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης στο άψυχο σώμα του παιδιού, κάτι τελικώς διαψεύστηκε τις επόμενες ημέρες.   

Δικηγόρος οικογένειας: «Θα τον κυνηγήσουμε μέχρι τέλους»   

«Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο βαριά και επώδυνη ήταν η δοκιμασία που πέρασαν οι συμπατριώτες μου» δήλωσε ο δικηγόρος των γονιών του βρέφους. Ο Αναούρ Μπάκρι, δικηγόρος των γονιών του βρέφους, αναφέρει ότι με τη συνδρομή της Αστυνομίας και ιατροδικαστή «η αλήθεια έλαμψε».   

Ο κ. Μπάκρι ανέφερε ότι ο πατέρας  συγχώρεσε τον ιατροδικαστή Μπουζιάνη για τις δηλώσεις του αλλά ξεκαθάρισε: «Θα τον κυνηγήσουμε μέχρι τέλους. Θα πρέπει να πληρώσει το βαρύ τίμημα, για όλη την ταλαιπωρία». Παράλληλα ο δικηγόρος των γονιών κάλεσε τον ιατροδικαστή να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για να «τελειώσει εκεί η ιστορία».   

«Ήταν μεγάλο χτύπημα για εμάς. Αν είναι δυνατόν έλεγα. Ήμουν έκπληκτος. Είναι δυνατόν 10 μηνών το κοριτσάκι μου να έλεγαν ότι το βίασα; Δεν πίστευα στα αυτιά και στα μάτια μου. Πληγώθηκε και ψυχικά ήταν ράκος η γυναίκα μου. Ήταν σίγουρη πάντως ότι δεν υπήρχε κανένα ίχνος αλήθειας», έλεγε ο πατέρας.  

Πηγή: lifo.gr

Προτεινόμενα Άρθρα