Απόφαση – βόμβα στην Ιταλία: Κλείνουν σχολεία και πανεπιστήμια λόγω κορωνοϊού

από Γιώργος Γκάτος

Στο μεταξύ, ο ιταλός υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Στέφανο Παρουανέλι έθεσε τον εαυτό του σε απομόνωση για προληπτικούς λόγους, λόγω του ότι συνεργάτης του προέκυψε θετικός στον ιό.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα ακύρωσε το προγραμματισμένο ταξίδι που επρόκειτο να πραγματοποιήσει σε μια εβδομάδα στη Μοζαμβίκη ενώ ενδέχεται να ακυρωθούν και οι εκδηλώσεις και οι συναντήσεις της 8ης Μαρτίου για την Γιορτή της Γυναίκας.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των ιταλικών αρχών τα κρούσματα του κορωνοϊού στην χώρα είναι 2.263. Οι νεκροί έφτασαν τους 79, ενώ οι ασθενείς που ανάρρωσαν ανέρχονται σε 170. Σε ότι αφορά την κόκκινη ζώνη της Λομβαρδίας στην οποία βρίσκονται σε απομόνωση τέσσερις γιατροί στους οποίος μεταδόθηκε ο ιός ενώ εργάζονταν, προς το παρόν εστάλη για να τους αντικαταστήσει μόνον ένας συνάδελφός τους.

Πρώτο κρούσμα σε ευρωπαϊκό θεσμό στις Βρυξέλλες
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, εργαζόμενος  Ευρωπαϊκό Οργανισμό Άμυνας, μια υπηρεσία της ΕΕ με έδρα τις Βρυξέλλες, είναι το πρώτο κρούσμα του νέου κορωνοϊού σε ευρωπαϊκό θεσμό.

Ο εργαζόμενος αυτός είχε μόλις επιστρέψει από αποστολή στην Ιταλία όταν βρέθηκε θετικός στον SARS-CoV-2, επεσήμανε η Ντέινα Σπίναντ, εκπρόσωπος του ΕΟΑ.

“Έχουμε λάβει επιβεβαίωση”, εξήγησε η ίδια.

Προτεινόμενα Άρθρα