Κραυγή αγωνίας από τους εργαζόμενους του νοσοκομείου Χίου

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

"Αν η κυβέρνηση δηλώνει ότι έχουμε πόλεμο και μάλιστα με αόρατο εχθρό, τότε πρέπει να μας δώσει όπλα"

«Οι σοβαρότατες ελλείψεις που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείου Χίου σε προσωπικό, εξοπλισμό και υλικά, καθώς  και σε ατομικά μέτρα προστασίας, αποτελούν σήμερα μια υγειονομική «βόμβα» την οποία καλούμαστε να διαχειριστούμε καθημερινά» καταγγέλλει το Σωματείο.

«Τα μέσα ατομικής προστασίας δίνονται με το σταγονόμετρο, με προτεραιότητα φυσικά στα τμήματα που υποδέχονται τα πιθανά κρούσματα. Η μάσκα μιας χρήσης φοριέται για ώρες ολόκληρες, ακόμα και για μια ολόκληρη βάρδια γιατί δεν έχει άλλη να την αντικαταστήσουμε. Για τις δυσεύρετες μάσκες υψηλής προστασίας (FFP2 ή FFP3) δίνεται η οδηγία να την κρατήσουμε κάπου για την επόμενη χρήση. Δυσεύρετα είναι τόσο τα προστατευτικά γυαλιά όσο και οι προστατευτικές ρόμπες.  Όσο για τα αντισηπτικό αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε δείγμα και να σκεφτεί κανείς ότι ακόμα δεν έχει υπάρξει στο Νοσοκομείο μας κάποιο επιβεβαιωμένο κρούσμα» τονίζουν.  

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, φαίνεται ότι ακόμα και μέτρα όπως της εκ περιτροπής εργασίας ή και της εξ αποστάσεως δεν έχουν ληφθεί. «”Οι μονόπλευρες εκκλήσεις των κυβερνητικών παραγόντων για «ατομική ευθύνη» δεν μπορούν να κρύψουν τα τεράστια  κενά και τις ελλείψεις του Δημόσιου Συστήματος Υγείας».

Αν η κυβέρνηση δηλώνει ότι έχουμε πόλεμο και μάλιστα με αόρατο εχθρό, τότε πρέπει να μας δώσει όπλα. Και αυτό σημαίνει:

1) Εξασφάλιση των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας.
2) Ένταξη όλων των υγειονομικών στα ΒΑΕ, αν όχι εμείς ποιοι;  αν όχι τώρα πότε;
3) Άμεση στελέχωση με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό των νοσοκομείων. Χωρίς καμιά καθυστέρηση προσλήψεις προσωπικού.
4) Μέτρα προστασίας για το διοικητικό προσωπικό του Νοσοκομείου, όπως η εκ περιτροπής εργασία και η εξ αποστάσεως εργασία!¨ καταλήγουν.

Προτεινόμενα Άρθρα