Απίστευτες εικόνες στο μετρό του Λονδίνου (pic)

από Αντώνης Γκάτζιος

Τα 5.683 κρούσματα στο Λονδίνο φαίνεται πως δεν… πτοούν τους πολίτες του, που γέμισαν και με το παραπάνω τα βαγόνια του μετρό.

Απίστευτες εικόνες κάνουν τον γύρο του διαδικτύου από το μετρό του Λονδίνου και δείχνουν πως είναι σαν να μην συμβαίνει… τίποτα.

Παρά τα 5.683 κρούσματα που έχουν καταγραφεί, οι πολίτες γέμισαν το μετρό το πρωί της Δευτέρας (23/03) και στριμώχθηκαν ο ένας πάνω στον άλλον.

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι στην Αγγλία θα εξεταστεί η πιθανότητα επιβολής γενικευμένης απαγόρευσης κυκλοφορίας με μικρές εξαιρέσεις στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών για την αντιμετώπιση της πανδημίας. 

Το μέτρο φέρεται να εξετάζεται σοβαρά μετά από τις πολλαπλές αναφορές για κοσμοσυρροή μέσα στο Σαββατοκύριακο σε πάρκα, θέρετρα και υπαίθριες αγορές της Βρετανίας, παρά τις ισχυρές συστάσεις για αποφυγή των μη αναγκαίων κοινωνικών επαφών.

Εν τω μεταξύ, οι Financial Times επικαλούνται νέα ανάλυση από ομάδα Βρετανών επιστημόνων που προειδοποιεί ότι χωρίς άμεσα αυστηρότερα μέτρα το Ηνωμένο Βασίλειο οδεύει προς έναν απολογισμό θανάτων από τον κορωνοϊό της τάξης των 35 με 75 χιλιάδων.

Προτεινόμενα Άρθρα