The masked man

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο ΑΡΗΣ έψαξε πολύ και τελικά κατέληξε στον Γιοχάν Μπεναλουάν για την την κίνηση που ήθελε να κάνει στα στόπερ.

Ο Γαλλοτυνήσιος “φέρνει” μαζί του ένα πλούσιο βιογραφικό, εμπειρίες, ιστορίες. Στοιχεία που ανεβάζουν τον πήχη των απαιτήσεων προς το πρόσωπό του. 

Κανένας βέβαια δεν υπογράφει συμβόλαιο με την επιτυχία. Και ούτε ο ΑΡΗΣ είναι σίγουρος ότι θα “βγει” η επιλογή του Μπεναλουάν. Αν όμως “πετάξει” στο γήπεδο ένα μικρό μέρος των παραστάσεων του από τα μεγάλα πρωταθλήματα στα οποία έχει αγωνιστεί, τότε η λογική λέει ότι θα βοηθήσει. 

Το όνομα στην Ιταλία

Ναι μεν ο παίκτης γαλουχήθηκε ποδοσφαιρικά στην Γαλλία (πρώτα στις ακαδημίες της Σεντ Ετιέν και μετά με τις 80 συμμετοχές στην πρώτη ομάδα), αλλά όνομα έκανε στο Καμπιονάτο. Οι εμφανίσεις του με Τσεζένα, Αταλάντα και Πάρμα τον καθιέρωσαν ως μία… τίμια λύση για το κέντρο της άμυνας στα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης. 

Τα 7 εκατομμύρια της Λέστερ

Από ένα από αυτά ήρθε και η πρόταση που τον βοήθησε να ανέβει επίπεδο, όταν το 2015 έπαιρνε το αεροπλάνο για να ταξιδέψει στην Αγγλία και να ολοκληρώσει την μεταγραφή του στην Λέστερ έναντι 7 εκατομμυρίων ευρώ. 

Οι δυσκολίες του Νησιού 

Ο Μπεναλουάν πήγε στο Νησί, ελπίζοντας να ζήσει το όνειρο. Έφτασε να παίζει στα προημιτελικά του Champions League, είδε στο βιογραφικό του να μπαίνει ένας τίτλος Premier League. Δεν βρήκε όμως στις “αλεπούδες” την καθιέρωση που έψαχνε. Πέρασε ένα κακό εξάμηνο δανεισμό στην Φιορεντίνα και το 2019 ήρθε η Νότιγχαμ για να του δώσει το… χέρι, έστω και σε χαμηλότερο επίπεδο. 

Στην ομάδα της Championship ο Γαλλοτυνήσιος ήλπιζε να να ζήσει κάτι διαφορετικό. Τα πράγματα όμως εξελίχθηκαν ακόμα χειρότερα. Δύο τραυματισμοί (κεφάλι και μέση) είχαν ως αποτέλεσμα σε 1,5 χρόνο να μετρήσει μόλις 16 συμμετοχές στην ομάδα όπου μεγαλούργησε πριν αρκετές δεκαετίες ο Μπράιν Κλαφ. 

The masked man

Στις φωτογραφίες του Μπεναλουάν που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, “εντοπίζονται” και κάποιες στις οποίες είναι… μασκοφόρος. Ο λόγος ήταν ένα μικρό σπάσιμο στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να φοράει προστατευτική μάσκα σε κάποια παιχνίδια. Αυτό… άρεσε στους φίλους της Νότιγχαμ, οι οποίοι μέχρι και χθες τον αποχαιρετούσαν ως “masked man”.

Το γκολ κόντρα στην Ντέρμπι

Κάτι ακόμα που παρατηρείται στα αποχαιρετιστήρια μηνύματα των φίλων της Νότιγχαμ, είναι οι αναφορές τους στο γκολ του Μπεναλουάν επί της Ντέρμπι.

Πρόκειται για το μοναδικό γκολ του 33χρονου με την Νότιγχαμ. Ηταν περίπου έναν μήνα μετά την μεταγραφή του. Μόλις στο 2′ λεπτό του αγώνα βρήκε δίχτυα με κοντινή προβολή και αναπτέρωσε σημαντικά τις ελπίδες της ομάδας του για την είσοδο στα πλέι οφ ανόδου. 

Η… αγάπη με τις κάρτες

Φτάνουμε σε κάτι το οποίο λογικά οι άνθρωποι του ΑΡΗ θα βρουν μπροστά τους. Δηλαδή ότι ο Μπεναλουάν είναι επιρρεπής με τις κάρτες. Συνολικά έχει στην καριέρα του 87 κίτρινες σε 253 παιχνίδια, αποτέλεσμα και της ενέργειας που “βγάζει” στο παιχνίδι του. 

Το “ροζ” βίντεο

Στην Ιταλία ο Μπεναλουάν δεν ήταν γνωστός μόνο για τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες, αλλά λόγω και ενός “ροζ” βίντεο για το οποί οέπεσε θύμα εκβιασμού το 2011 από μία ταμία-μοντέλο. Υπόθεση που έκλεισε από το δικαστήριο του Φόρλι πριν λίγα 24ωρα. 

Ο Σπαλέτι και η Ιντερ

Το 2017 και ενώ ο Μπεναλουάν ήταν ακόμα στην Λέστερ, βρέθηκε μπροστά στο ενδεχόμενο της επιστροφής στην αγαπημένη του Ιταλία. 

Ηταν η εποχή που ο τότε προπονητής της Ιντερ, Λουτσιάνο Σπαλέτι, έψαχνε έναν παίκτη για το κέντρο της άμυνας. Και ο Μπεναλουάν είχε ήδη όνομα στο Καμπιονάτο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα η ομάδα του Μιλάνουν τσέκαρε σοβαρά την περίπτωσή του, αλλά τελικά δεν προχώρησε. 

Τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά

Πρόκειται για ένα “εργαλείο” ανασταλτικά, αφού αγωνίζεται και στις τέσσερις θέσεις της αμυντικής τετράδας. Δεν φημίζεται για την ταχύτητά του, ούτε όμως είναι και αργός. Διακρίνεται για την ένταση και την δύναμη με την οποία πηγαίνει πάνω στην μπάλα σε πρώτο χρόνο, όπως επίσης και για το παιχνίδι του στον αέρα. 

Προτεινόμενα Άρθρα