Νέα εμπλοκή στη δίκη της Χρυσής Αυγής

από Αντώνης Γκάτζιος

Νέα εμπλοκή προέκυψε στη δική της Χρυσής Αυγής με αφορμή το αίτημα εξαίρεσης των δικαστών, που κατέθεσε νωρίτερα ο Γιάννης Λαγός επικαλούμενος λόγους μεροληψίας.

Πριν από λίγο στην έδρα του τριμελούς Εφετείου κακουργημάτων ανέβηκε νέα σύνθεση, προκειμένου να εξετάσει το αίτημα εξαίρεσης

Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε η δικαστής που κληρώθηκε ως πρόεδρος, κ. Σιμιτζη, δεν μπορεί να συμμετάσχει στη διαδικασία διότι είχε χειριστεί ένα σκέλος της ανάκρισης ως β’ επίκουρη ανακρίτρια και άρα δήλωσε κώλυμα. Το δικαστήριο διέκοψε εκ νέου για να γίνει νέα κλήρωση δικαστών και να συνεχιστεί κατόπιν η διαδικασία.

Κανένα ελαφρυντικό στην ηγετική ομάδα

Νωρίτερα το πρωί το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στην ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής – όπως Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη και Γιάννη Λαγό – που έχουν κριθεί ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, απόφαση που σηματοδοτεί βαριές ποινές

Το δικαστήριο επίσης δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό ούτε και για πρώην βουλευτές της ΧΑ που έχουν κριθεί ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ούτε στα πρόσωπα που κατηγορούνται για βαριές εγκληματικές πράξεις όπως στο Γιώργο Ρουπακιά για τη δολοφονία Φυσσα.

Για τους μόνους που αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά ήταν 4 πρώην βουλευτές που είχαν απλή συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση και άλλα 10 πρόσωπα με περιφερειακή δράση.

Πηγή: skai.gr

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X