Μέτρα: Μάσκα παντού – Περιορισμός κυκλοφορίας 12-5 και τηλεργασία στο 50%

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Χρυσοχοΐδης: "Σκάβει τάφους" όποιος δεν τηρεί τα μέτρα

«Το δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι σε πλήρη εξέλιξη», ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιά, ανακοινώνοντας από κοινού με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη αναλυτικά τα μέτρα που θα ισχύσουν το επόμενο διάστημα για την αντιθμετώπιση της πανδημίας στη χώρα. «Οι γοργοί ρυθμοί ροής των δεδομένων επιβάλλουν να δράσουμε σήμερα ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα», σημείωσε.

«Νωρίτερα ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ένα σχέδιο με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του ιού» υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς παρουσιάζοντας κατ’ αρχάς τα μέτρα που θα εφαρμοστούν σε όλη την επικράτεια ανεξαρτήτως επιπέδου κινδύνου, από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου στις 6 τα ξημερώματα:

Υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού σε όλη τη χώρα, μέσα και έξω. «Η μάσκα είναι το καλύτερο μέσο προστασίας που έχουμε. Είναι το εμβόλιο πριν το εμβόλιο. Η επιβίβαση σε ΜΜΜ δεν επιτρέπεται χωρίς μάσκα».
Περιορισμός των μετακινήσεων από τις 00:00 – 05:00 σε όλη τη χώρα. Εξαιρούνται περιπτώσεις εργασίας και υγείας.
Τηλεργασία τουλάχιστον 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ώστε να προστατεύεται η υγεία αλλά να συνεχιστεί η λειτουργία των επιχειρήσεων.
Υποχρεωτική τηλεκπαίδευση στα ΑΕΙ. Εξαιρούνται μόνο οι κλινικές και τα εργαστήρια των τελειόφοιτων.
Αναστέλλεται το επισκεπτήριο σε όλες τις δομές πρόνοιας.
Το λιανεμπόριο, το χονδρεμπόριο, τα σχολεία, η βιομηχανία, υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι τα κομμωτήρια παραμένουν ανοιχτά σε όλα τα επίπεδα.

Προτεινόμενα Άρθρα