Συνελήφθη τζιχαντιστής στην Τρίπολη

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Έναν τζιχαντιστή από το Τζατζικιστάν που έμενε στην Τρίπολη συνέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Συναγερμός σήμανε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, έπειτα από την σύλληψη ενός τζιχαντιστή  από το Τζατζικιστάν, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ερυθρά αγγελία, η οποία είχε διαβιβαστεί και στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.

Πρόκειται για έναν 27χρονο, πατέρα τεσσάρων παιδιών, που είχε έρθει στη χώρα μας το 2017 και πιο συγκεκριμένα στη Λέσβο, ως παράνομος μετανάστης.

Στον ίδιο χορηγήθηκε άσυλο, ενώ το τελευταίο χρονικό διάστημα διέμενε σε διαμέρισμα νοικιαζόμενο από ΜΚΟ στην Τρίπολη.Ο ίδιος από την πλευρά του ισχυρίζεται πως είναι γαμπρός του ηγέτη της Αντιπολίτευσης στο Τζατζικιστάν, απ΄όπου και έχει εκδιωχθεί και βασανιστεί κάτι που είχε σαν συνέπεια να ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα.

Η Αστυνομία από την πλευρά της, έπειτα από τυχαίο έλεγχο που έκανε αλλά και τα στοιχεία που προέκυψαν από αυτόν ενημέρωσε την Αντιτρομοκρατική, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε ανοιχτή επαφή με τις αρχές του Τζατζικιστάν, προκειμένου να διευκρινιστεί τι ακριβώς συμβαίνει με την περίπτωση του συλληφθέντα.

 
Σύμφωνα με το newsit.gr έπειτα από τα απανωτα τρομοκρατικά χτυπήματα που έγινα στην Ευρώπη, η ΕΥΠ αλλά και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έχουν ενεργοποιήσει το πληροφοριακό τους δίκτυο, με στόχο να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή τις προθέσεις των ακραίων ισλαμιστών που μένουν στην χώρα μας.

Εδώ θα πρέπει να τονιστεί πως το βάρος των δύο υπηρεσιών πέφτει κυρίως σε αυτοσχέδια τζαμιά που είναι στην Αττική, αλλά και στην επαρχία, όπου και ενδέχεται να υπάρχουν «αυτοσχέδιοι» ιμάμηδες που κάνουν κηρύγματα μίσους εναντίον του δυτικού πολιτισμού…

Προτεινόμενα Άρθρα