Όλα ή τίποτα

από AllAboutARIS

Η Εθνική ομάδα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, ωστόσο έχει την ευκαιρία κόντρα στην Ισπανία (18:45, OTE TV, ANT1) να πάρει τη νίκη και να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεκίνησε το Eurobasket με 3 νίκες κόντρα σε Σουηδία (79-51), Ρωσία (80-71) και Τουρκία (84-61), ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη… Η Εθνικής ομάδα έχασε τόσο από την Ιταλία (72-81), όσο και από τη Φινλανδία (77-86), με αποτέλεσμα να μπει στη β` φάση με ρεκόρ 0-2. Τι σημαίνει αυτό; Το 0-2 συνεπάγεται πως κόντρα σε Ισπανία, Σλοβενία και Κροατία θα χρειαστούν τουλάχιστον 2 νίκες, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να χρειαστεί το… απόλυτο (3/3), προκειμένου η ομάδα του Αντρεά Τρινκιέρι να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Με ήττα βρέθηκε και η Ισπανία στον δεύτερο γύρο. Η παρέα του Μαρκ Γκασόλ κατάφερε να πάρει εύκολα τη νίκη κόντρα στην Κροατία (68-40), δεν τα κατάφερε, όμως, με αντίπαλο τη Σλοβενία (69-78) και μπαίνει με ρεκόρ 1-1 στον ΣΤ` όμιλο. Επομένως, το αποψινό παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό και για την ομάδα του Χουάν Ορένγκα, που αν βρεθεί στο 1-2, τότε θα μπει σε… περιπέτειες. Πρώτος σκόρερ μέχρι σήμερα στη διοργάνωση είναι ο Ρούντι Φερνάντεθ με 11.6 πόντους κατά μέσο όρο, ενώ κορυφαίος ριμπάουντ είναι ο Μαρκ Γκασόλ, που κατεβάζει 8.4 “σκουπίδια” ανά αγώνα.

Πηγή: gazzetta.gr

Προτεινόμενα Άρθρα