Ο ΠΑΣ ήταν… πιο Ατρόμητος! (1-0)

από AllAboutARIS

Τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα πέτυχε ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος επικράτησε δύσκολα του Ατρόμητου με σκορ 1-0…

Πως έπαιξαν

Με 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο ο Σάββας Παντελίδης, με τον Τόμας Ντε Βινσέντι να επιστρέφει στην 11άδα του ΠΑΣ. Ο Βελλίδης ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Ντάσιος δεξιά στην άμυνα, ο Μιχαήλ αριστερά και οι Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος στα στόπερ. Αμυντικά χαφ οι Λίλα, Τσουκαλάς και μπροστά τους ο Τσάβες δεξιά, ο Κοροβέσης αριστερά, με τον Ντε Βινσέντι στον άξονα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Ίλιτς.

Τσενάμο αντί Σηφάκη

Από τη μεριά του, ο Γιώργος Παράσχος προτίμησε το 4-4-2. Αυτή τη φορά ο Τσενάμο κάθισε κάτω από τα γκολπόστ αντί του Μιχάλη Σηφάκη, που έμεινε στον πάγκο. Το δεξί άκρο της άμυνας κάλυπτε ο Φυτανίδης, το αριστερό ο Γιαννούλης, με τους Ταυλαρίδη, Λαζαρίδη να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα χαφ ήταν οι Ιγκλέσιας, Πίτου Γκαρσία, δεξιά ο Ούμπιντες και αριστερά ο Μπρίτο. Επιθετικό δίδυμο οι Ναπολεόνι, Παπαδόπουλος.

Καλό ματς, φάσεις, αλλά… κουλούρια!

Το ματς ξεκίνησε με πολύ καλό ρυθμό, τον οποίο είχε τουλάχιστον στα πρώτα 30 λεπτά, και τον Ατρόμητο να μπαίνει πολύ δυνατά και να απειλεί μόλις δυο φορές στο πρώτο 10λεπτο. Ο Φυτανίδης επιχείρησε ένα σουτ στο 5` έξω από την περιοχή και από πολύ πλάγια, με την μπάλα να καταλήγει άουτ, όπως και το σουτ του Ναπολεόνι στο 9` από το ημικύκλιο της περιοχής.

Στη συνέχεια, ο ΠΑΣ ανέβηκε και με πρωταγωνιστή τον Τσάβες έψαξε το γκολ σε αρκετές περιπτώσεις. Η πρώτη ήταν στο 11`, όπου μετά από φάση διαρκείας η μπάλα έφτασε στα πόδια του, όμως πλάσαρε άουτ. Ακολούθησαν δυο μεγάλες φάσεις με σπουδαίες αποκρούσεις από τους τερματοφύλακες των δυο ομάδων.

Ο Βελλίδης είπε εντυπωσιακά «όχι» στο σουτ του Παπαδόπουλου στο 15`, ενώ ο Τσενάμο «έβγαλε» δύσκολα αυτό του Τσάβες δυο λεπτά αργότερα. Στο 19` το σουτ του Ντε Βινσέντι από πλάγια μπλόκαρε ο Τσενάμο, με αυτό του Ναπολεόνι από πολύ μακριά στο αμέσως επόμενο λεπτό να μη βρίσκει δίχτυα, τη στιγμή που ο ΠΑΣ άρχιζε να παίρνει σιγά-σιγά τα ηνία του αγώνα και να έχει την κατοχή της μπάλας.

Παρά ταύτα, ευκαιρίες είχαν αμφότερες οι ομάδες, με τον Τσενάμο να μπλοκάρει το σουτ του Ίλιτς στο 29` και να βλέπει την μπάλα να περνάει δίπλα από την εστία του σε αυτό του Τσάβες στο 36`. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με την κεφαλιά του Ναπολεόνι, η οποία κατέληξε εκτός εστίας του Βελλίδη στο 41`, και το σουτ του Τσουκαλά, που μπλόκαρε ο Τσενάμο, με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες δίχως τέρματα.

Ο Ατρόμητος τις ευκαιρίες, ο ΠΑΣ το γκολ

Στην επανάληψη ο Ατρόμητος μπήκε και πάλι πιο δυνατά και είχε τις ευκαιρίες να πετύχει κάποιο τέρμα, αλλά αυτό το έκανε στην πράξη ο ΠΑΣ. Το σουτ του Ούμπιντες στο 64` πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Βελλίδη και στο 67` ο «Άγιαξ» άνοιξε το σκορ. Ο Βίλα κέρδισε την κόντρα από τον Καραγκούνη, μπήκε στην περιοχή, έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Τσουκαλάς με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τσενάμο.

Προσπάθησε… ο «Παπ», δοκάρι οι Περιστεριώτες

Στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απαντήσουν και να φτάσουν στην ισοφάριση, κυρίως με τον Παπαδόπουλο, που εκτός από την επίθεση βοηθούσε και στην άμυνα «καθαρίζοντας» αρκετές φάσεις. Ο φορ του Ατρομήτου θα μπορούσε να σκοράρει στο 69` με κεφαλιά-ψαράκι, την οποία μπλόκαρε ο Βελλίδης, που είδε την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φυτανίδη στο 71` να σταματάει στο δεξί κάθετο δοκάρι του.

Αποθέωση για Ντε Βινσέντι

Ωστόσο, το αξιοσημείωτο της αναμέτρησης ήταν η αλλαγή του Ντε Βινσέντι στο 76`. Ο Αργεντινός αντικαταστάθηκε από τον Κεϊτά και στην επιστροφή του στον ΠΑΣ γνώρισε την αποθέωση από τους φιλάθλους των Ηπειρωτών, που φώναζαν ρυθμικά το όνομά του, με τον ίδιο να τους χειροκροτάει.

Πίεσε ο Ατρόμητος, έμεινε το 1-0

Από εκεί κι έπειτα, ο σύλλογος των δυτικών προαστίων πίεσε στο φινάλε για την ισοφάριση, που δεν ήρθε ποτέ. Το σουτ του Ούμπιντες στο 84` μπλόκαρε ο Βελλίδης, ενώ αυτό του Παπαδόπουλου στο 2` των καθυστερήσεων κόντραρε στον Μπέριο, με αποτέλεσμα το 1-0 να μείνει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα και ο ΠΑΣ να πανηγυρίσει τη νίκη.

ΠΑΣ Γιάννινα (Σάββας Παντελίδης): Βελλίδης, Ντάσιος, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος, Τσουκαλάς (87’ Μπέριος), Λίλα, Κοροβέσης (56’ Βίλα), Ντε Βινσέντι (76’ Κεϊτά), Τσάβες, Ίλιτς.

Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Τσενάμο, Φυτανίδης (82’ Καραμάνος), Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Πίτου Γκαρσία (73’ Γεωργίου), Ναπολεόνι (66’ Καραγκούνης), Ούμπιντες, Μπρίτο, Παπαδόπουλος.

Πηγή: gazzetta.gr

Προτεινόμενα Άρθρα