Στην κορυφή της Ευρώπης η Γαλλία

από AllAboutARIS

Μεγάλη εμφάνιση των Γάλλων

H Γαλλία είναι η νέα “ένοικος” της κορυφής του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Οι “Τρικολόρ”, στο μεγάλο τελικό του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, επικράτησαν -εύκολα- της Λιθουανίας με σκορ 80-66.

Το παιχνίδι ήταν πραγματικό ντέρμπυ στο πρώτο δεκάλεπτο, με το Κλέιζα να κάνει τα πάντα από πλευράς Λιθουανών. Στη δεύτερη περίοδο, όμως, οι Γάλλοι -με τον Μπατούμ σε μεγάλη βραδιά- πάτησαν γκάζι και άρχισαν να χτίζουν σημαντική διαφορά. Το ημίχρονο έκλεισε με 50-36, με τους Γάλλους να βρίσκονται σε “τρελά” επιθετικά κέφια.

Οι Λιθουανοί δεν επανήλθαν -ποτέ- στο παιχνίδι και η διαφορά έφθασε μέχρι και τους 22 πόντους, χάρη (και) στον Τόνυ Πάρκερ, ο οποίος σκόραρε σε κρίσιμα σημεία. Ο Καζλάουσκας, από την άλλη, δεν έδειχξε διάθεση.. παρέμβασης κατά τη διάρκεια του αγώνα, προκειμένου να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του, “ξεχνώντας” στον πάγκο τον Βαλανσιούνας, ειδικά όταν είχε αρχίσει να κουράζεται ο Κλέιζα.

Το τελικό 80-66 ήρθε φυσιολογικά και το βαρύτιμο τρόπαιο θα ταξιδέψει στη Γαλλία… 

Τα δεκάλεπτα: 19-22, 50-34, 68-50, 80-66 

Γαλλία (Κολέ): Λοβέρν 2, Μπατούμ 17, Ντιό 5, Πετρό 8, Καουντί, Πάρκερ 12, Ερτέλ, Πιετρούς Φλ. 6, Nτε Κολό 4, Ντιαό 15, Αζινσά 4, Ζελαμπάλ 7 

Λιθουανία (Καζλάουσκας): Μοτιεγιούνας, Καλνιέτις 19, Κουζμίνσκας, Λαβρίνοβιτς Ντ. 7, Ματσιούλις 7, Σεϊμπούτις 10, Κλέιζα 20, Πότσιους 3, Βαλαντσιούνας, Γιαβτόκας 

Προτεινόμενα Άρθρα