Στην "παγίδα" του φάουλ

από AllAboutARIS

Η επιλογή του φάουλ, ή όχι, δεν έχει δικαιώσει τον Βαγγέλη Αγγέλου

Στην “παγίδα” της χρήσης ή μη του φάουλ, στην τελευταία φάση, “πιάστηκε” ο ΑΡΗΣ, για δεύτερο εντός έδρας παιχνίδι.

Πρώτη περίπτωση ήταν στο ντέρμπυ με τον ΠΑΟΚ, στην οποία οι “κίτρινοι” δεν χρησιμοποίησαν την επιλογή του φάουλ, με αποτέλεσμα ο Κούπερ στείλει το παιχνίδι στην παράταση και να χάσουν, τελικά, το παιχνίδι.

Ο Βαγγέλης Αγγέλου υπεραμύνθηκε της επιλογής του, όταν ρωτήθηκε, σχετικά, παρά το γεγονός ότι η “μπασκετική” λογική έλεγε ότι -σε ανάλογες περιπτώσεις- οι προπονητές δίνουν εντολή για φάουλ στον αντίπαλο, ώστε να αποφευχθεί ό,τι έγινε στην τελευταία (ουσιαστικά) φάση της κανονικής διάρκειας.

Δεύτερη περίπτωση, στο κυριακάτικο παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Εκεί, οι οι παίκτες του Αγγέλου έκαναν φάουλ 15 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα και ενώ το σκορ ήταν ισόπαλο. Αποτέλεσμα ήταν να μην έχουν τη δυνατότητα για μία επίθεση 6-7 δευτερολέπτων, δίνοντας στους “κυανέρυθρους” περισσότερο χρόνο για εκδήλωση επίθεσης.

Να σημειωθεί πως και στις δύο περιπτώσεις, ο παίκτης που κλήθηκε να μαρκάρει τον παίκτη, της αντίπαλης ομάδας, στο τελευταίο σουτ, ήταν ο Νίκος Γκίκας, ο οποίος είχε επιφορτιστεί με τους Κούπερ και Ντούβνιακ αντίστοιχα.

Ο γκαρντ του ΑΡΗ και στα δύο παιχνίδια είχε καλή απόδοση, επιθετικά, αλλά είχε την ατυχή συγκυρία να “χρεωθεί” δύο -επίσης- καλούς σουτέρ, οι οποίοι στάθηκαν -περισσότερο- τυχεροί απ` όσο ο νεαρός παίκτης των “κίτρινων”.